ÇEKMÜDER'den Somali'ye anlamlı destek

ÇEKMÜDER düzenleyeceği iftar programlarını iptal ederek, “Somali'ye bir...

ÇEKMÜDER'den Somali'ye anlamlı destek

ÇEKMÜDER düzenleyeceği iftar programlarını iptal ederek, “Somali'ye bir...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
ÇEKMÜDER'den Somali'ye anlamlı destek

Çekmeköy Müteahhitler Derneği (ÇEKMÜDER) düzenleyeceği iftar programlarını iptal ederek, “Somali'ye bir iftar da bizden kampanyası' düzenledi. Dernek yönetiminin bu kararı takdir topladı.

Somali'de açlık nedeniyle 30 bin çocuk ölürken bazı dernek ve sivil toplum örgütleri bu felakete seyirci kalmayarak destek oluyor. Bu duyarlılığı gösteren derneklerinden biri de Çekmeköy Müteahhitler Derneği (ÇEKMÜDER) oldu. Dernek yönetimi Ramazan ayı boyunca programlanan iki iftar programını iptal etti.

Kampanya destek gördü

‘İftar soframızda Somalili kardeşlerimizi ağırlayalım' fikriyle yola çıkan dernek yönetimi bir de yardım kampanyası düzenledi. ‘Somali'ye bir iftar da bizden' kampanyası için hesap numarası açan dernek yönetimi tüm üyelerden ve bölge iş adamlarından destek bekliyor.

Dernek yönetiminin aldığı bu karar, üyelerden de büyük destek görürken başlatılan kampanya ile büyük bir meblağ toplanması hedefleniyor.

Başkan Çelik: “İnsani görevimiz”

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan ÇEKMÜDER Başkanı Hakkı Çelik, öncelikle bu kararın insanı olduğunu ve vicdanen buna ihtiyaç duyduklarını söyledi. “Somali'de çocuklar açlıktan ölürken bizim lüks iftarlar yapmamız vicdanen rahatsız eder” diyen Çelik, bu kararın diğer sivil toplum örgütleri ve derneklere de örnek olması gerektiğini söyledi. Kampanyaya herkesi davet eden Çelik, “Bu felakete seyirci kalmayalım” dedi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3