Çekmeköy'deki kan bağışı festivale dönüştü

Çekmeköy'deki kan bağışı festivale dönüştü

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Çekmeköy'deki kan bağışı festivale dönüştü
Çekmeköy, ‘Kan Bağışı Festivali'ne ev sahipliği yaptı. 39 dernek ve 4 spor kulübünün destek verdiği kan bağışına; yağmur ve soğuk havaya rağmen, yoğun bir katılım oldu.

Çekmeköy, bu hafta sonu ilginç bir festivale ev sahipliği yaptı. Kan bağışında rekor denemesi için yapılan etkinlik adeta festivale dönüştü. Kızılay İstanbul Şube Başkanlığı ve Ak Parti Çekmeköy İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen festivale, Çekmeköy'de bulunan 39 dernek ve 4 spor kulübü, üyeleri ve futbolcuları ile destek verdi.  Etkinliğe, İstanbul Milletvekili İsmet Uçma ve Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz da katıldı. Her derneğin en az 100 kişi ile katıldığı etkinliğe vatandaşlar da ilgi gösterince festival alanı iki gün boyunca doldu taştı. Yağmura rağmen 5 bini aşkın kişinin ziyaret ettiği alanda, bağışlanan kanlarla bir rekora imza atıldı.

""

Festival alanına kurulan 6 kan bağışı çadırı, bağışçılar tarafından doldurulurken sıra bekleyenler, langırt müsabakaları yaptılar. Balonlar ve çiçeklerle süslenen alanda yiyecek, içecek stantları da boş kalmadı.

Kızılay İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, Türk halkının, her etkinlikte yardımseverliğini göstermesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Yıldırım, kan bağışlarının hem hayat kurtardığını, hem de Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i ile, kan kardeş yaparak birlik ve beraberliğin pekiştirilmesine katkıda bulunduğunu söyledi.

AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Şahmettin Yüksel, konuşmasında şunları söyledi: “Bugün bizler, tüm sıfatlarımızı bir kenara bırakarak, sadece insan olarak, yaradan karşısında aciz insanlar olarak burada bulunuyoruz. Biz biliyoruz ki tek kaynağı insan olan kan, dine, dile, millete, renge göre ayrım yapılamayacak kadar kutsal. Her gün radyoda, internette karşımıza çıkan kan ihtiyacı duyuruları çok ama çok önemli… Ve biz öğrendik ki; kan, asla acil bir ihtiyaç değil, sürekli olarak ihtiyaç duyulan hayati bir sıvı… Kanla ne menfaat sağlanabilir ne de bu işin siyaseti yapılabilir.”

""

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ise konuşmasında bu anlamlı projeye imza atan ve destekleyen herkese teşekkür ederek, “Bu anlamlı günde vatandaşlarımız, birlik ve beraberliğin en güzel örneğini, bizlere gösterdi. Bağışladıkları her ünite kan ile bir kişinin hayatının kurtulmasına vesile olacaklar” dedi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72