Çekmeköy'de ihtiyaç sahiplerine Ramazan yardımı

Çekmeköy Belediyesi, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte bir taraftan...

Çekmeköy'de ihtiyaç sahiplerine Ramazan yardımı

Çekmeköy Belediyesi, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte bir taraftan...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Çekmeköy'de ihtiyaç sahiplerine Ramazan yardımı

Çekmeköy Belediyesi, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte bir taraftan mahalle iftarları ile insanlarımıza eski Ramazanların birlik, beraberlik ve bereketini yaşatmaya hazırlanırken, diğer taraftan da sosyal belediyeciliğin gereği olan muhtaçlara yardım çalışmalarını tamamlıyor.

Çekmeköy Belediyesi'nin yardıma muhtaç yaşlılara, engellilere ve dar gelirli ailelere dağıtmak için hazırladığı 24 kilogram ağırlığındaki 5 bin adet Ramazan paketinde 15 ayrı ürün yer alıyor. Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Ramazan ayında yapacakları sosyal yardımlar hakkında bilgi verdi.

İhtiyaç sahibi ailelerimizin bir nebze de olsa yaralarına merhem olma adına geçen yıl olduğu gibi bu yıl Ramazan ayında gıda yardımında bulunacaklarını ve sıcak yemek vermeye devam edeceklerini belirten Başkan Poyraz, Ramazan ayında ilçemizde sıcak aşı olmayan ev kalmayacak. İhtiyaç sahiplerini tespit edip, yardım edeceğiz dedi.

Belediye olarak bu yıl Ramazan'da 5 bin aileye gıda paketi yardımında bulunacaklarını belirten Poyraz, Mübarek Ramazan ayında yoksullarımızı, yetimlerimizi, yaşlılarımızı ve ihtiyaç sahiplerini gözeteceğiz. Zaman zaman onların sofralarında bulunacağız.

İlçemizde iftar vaktinde sıcak aşı olmayan ev kalmayacak. Belediyemizin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne yıl içerisinde bizzat başvuru yapıp durumları yerlerinde tespit edilen vatandaşlarımızın yanı sıra, belediyemize gelemeyen ve muhtaçlık durumunu bilmediğimiz ihtiyaç sahibi insanlarımızın durumunu da, komşularının ve tanıyanlarının mutlaka Belediyemize bildirmelerini istiyoruz dedi.

Ramazan ayının şefkat ve kardeşliğin simgesi olduğunu hatırlatan Başkan Poyraz, maddi durumu iyi olan vatandaşlara da çağrıda bulundu.

Etrafında ihtiyaç sahibi bulunanlara gerekli yardımın yapılması gerektiğini anlatan Ahmet Poyraz, İhtiyaç sahiplerini sadece bizlerin gözetmesi yeterli olmayabilir. Her vatandaşımız çevresinde ve yakınındaki muhtaçları gözetmeli.

Bu davranış sosyal barışın ve kardeşliğin pekişmesine de yardımcı olacaktır. Toplum olarak etrafımızdaki yoksulları en azından mübarek Ramazan ayında gözetirsek, özümüzü hatırlar daha huzurlu bir Ramazan geçiririz. Çekmeköylü kardeşlerimin bu hassasiyeti göstereceğine inanıyor, bu vesileyle tüm Çekmeköylü hemşerilerimin ve İslam âleminin mübarek Ramazan ayını tebrik ediyorum dedi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3