Çekmeköy'de farklı ve yeni bir STK doğdu: 'ÇEKSEM'

Birçok sivil toplum örgütlenmesinin adresi Çekmeköy'de yeni bir STK...

Çekmeköy'de farklı ve yeni bir STK doğdu: 'ÇEKSEM'

Birçok sivil toplum örgütlenmesinin adresi Çekmeköy'de yeni bir STK...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Çekmeköy'de farklı ve yeni bir STK doğdu: 'ÇEKSEM'

Birçok sivil toplum örgütlenmesinin adresi Çekmeköy'de yeni bir STK hareketi başlıyor. Yapısı ve bünyesinde barındırdığı birçok meslek dalıyla son derece farklı bir kuruluş olan ÇEKSEM, ilk adımı atarak dernekleşti.

 

Hafta sonu bir araya gelen serbest meslek mensubu bir çok Çekmeköylü, farklı bir sivil toplum kuruluşu olan ÇEKSEM'in kuruluşunu gerçekleştirdi. Tam adı Çekmeköy Serbest Meslek Mensupları Derneği olan ÇEKSEM'in bünyesinde Avukat, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavir, Noter, Doktor, Diş Hekimi, Eczacı, Mimar ve Mühendis gibi ilçenin önde gelen isimleri yer alıyor.


S.M. Mali Müşavir Birnur Yenier'in sunuculuğunu yaptığı ÇEKSEM'in ilk tanışma yemeğinde; Kurucu Başkan Avukat Muammer Uğur ve fikir babaları Avukat Erman Çalışkan ile S.M. Mali Müşavir Yusuf Polat oldukları açıklandı. Muammer Uğur ve Yusuf Polat birer konuşma yaparak derneğin hedef ve amaçlarını açıkladılar.


""

 

Yemekte gecenin açılış konuşmasını yapan S.M. Mali Müşavir Birnur Yenier, "ÇEKSEM'le farklı meslek gruplarına mensup üyelerimizin mesleki bilgi ve birikimini artırmayı, yasalardan doğan hak ve menfaatlerini koruyup geliştirmeyi, mesleklerin çeşitli ihtiyaçlarını karşılamayı, bilgi iletişimini sağlamayı, muhasebe, maliye, ekonomi, hukuk, tıp ve diğer bilim dallarında inceleme yaparak sorunların çözümüne yardımcı olmayı ve sosyal sorumluluk çerçevesinde eğitim, sağlık gibi konularda projeler üreterek hayata geçirmeyi hedefliyoruz" dedi.

 

Adı geçen meslek grupları arasında birlik ve beraberliği sağlayıp, karşılıklı yardımlaşma ve dayanışmayı pekiştirmek amacıyla ÇEKSEM fikrinin doğduğunu söyleyen Kurucu Başkan Avukat Muammer Uğur, "Farklı meslek gruplarının mensuplarını bir araya getirerek güç birliği oluşturmayı hedefliyoruz" dedi. ÇEKSEM'in fikir babası S.M. Mali Yusuf Polat da, "Çekmeköy ile gönül bağı olan, Çekmeköy'de ikametgahı veya işyeri olan 30 serbest meslek erbabı ile bir araya gelip bu derneği kurduk. Herşeyden önce farklı olduğumuza inanıyor ve ses getirecek işlere imza atacağımızı düşünüyorum" dedi.

 

""

ÇEKSEM kurucularının tek tek kendini tanıtarak fikir ve görüşlerini ifade ettiği yemekte dernek için hazırlanan iki farklı logo oylamaya sunuldu ve logolar üzerinde biraz daha çalışılması karara bağlandı. Dernek tüzüğününün ele alındığı tanışma yemeğinde kurucular, ilginç görüşler de ortaya attı. Yönetim ve lokal binasının açılışı daha sonra gerçekleştirilecek olan ÇEKSEM, gerek Çekmeköy'de gerekse de çevresinde şimdiden çok ses getireceğe benziyor. ÇEKSEM'in kurucuları arasında şu isimlerin yer aldığı açıklandı;

 

"Avukat Muammer Uğur, S.M. Mali Müşavir Yusuf Polat, Avukat Erman Çalışkan, Avukat Selçuk Bayram, Diş Hekimi Rabia Kuşçuoğlu, Diş Hekimi Murat Öğretici, İnşaat Mühendisi Abdülbaki Özdemir, Eczacı Oktay Koşar, S.M. Mali Müşavir Meryem Arıcı, Eczacı Nazan Özdem, Y. Mali Müşavir Burhan Sarıoğlu, Eczacı Şeyda Yıldırım, Mimar Gülden Kıldan, S.M. Mali Müşavir Cengiz Çendeoğlu, Mimar İsa Yavuz, İnşaat Mühendisi Çağdaş Doğan, Y. Mali Müşavir Nevin Turan Çiftçi, Avukat Yusuf Akyol, Mimar Mesut Demirci, S.M Mali Müşavir Nergis Aslandoğan, Eczacı Nurgül Akkoyunlu, Veteriner Mümtaz Özdem, Avukat Abdülkadir Kacamer, Doktor Hülya Pekar ve Emekli Hakim Ayhan Yılmaz"


""


""


""


""

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3