ÇEKMEKÖY'de BOLELİ sıkıntısı

Geçen sayımızda yayımladığımız “Çekmeköy'de Boleli'ye kıyak mı?” başlıklı haberimizin ardından ortalık toz duman oldu.

ÇEKMEKÖY'de BOLELİ sıkıntısı

Geçen sayımızda yayımladığımız “Çekmeköy'de Boleli'ye kıyak mı?” başlıklı haberimizin ardından ortalık toz duman oldu.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
ÇEKMEKÖY'de  BOLELİ sıkıntısı

Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Salih Boleli'nin şirketi Boleli İnşaat tarafından yaptırılan Boleli Sitesi'nin, belediyeye ait kamu arazisine duvarını kaydırmak suretiyle 2.5 metrelik ihlalde bulunması ve bu işgale göz yumulması olayını gündeme getirmemizin ardından gündem karıştı. İşgalin doğru olduğu ve duvarın kaldırılması gerektiği belediyedeki bazı kaynaklarımız tarafından da doğrulandı.

 

POYRAZ, İŞGALİ DOĞRULADI

‘ECRİMİSİL ÇIKACAK' DEDİ!

Konuyla ilgili olarak aynı gün açıklamalar yapan Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, işgal olayını doğrulayarak; duvarını 2.5 metre kamu arazisine kaydıran Boleli Sitesi'ne ‘ecrimisil' çıkarılacağını söyledi. Başkan Poyraz'ın bu sözleri, “O halde isteyen herkes yanı başındaki kamu arazisini işgal etsin, daha sonra da ecrimisil ödesin, hem de fazlasıyla” yorumları yapmasına neden oldu.

 

""

‘İTFAİYE GİREMİYORDU' SÖZLERİ

‘BOLELİ SİTESİ PLANA AYKIRI MI

YAPILDI' SORUSUNU GÜNDEME GETİRDİ

 Başkan Ahmet Poyraz'ın, söz konusu işgali haklı kılabilecek nedeni de gündeme başka soru işaretleri getirdi. “Boleli Sitesi'ne olası bir yangın durumunda itfaiyenin girebilme şansı yoktu. Site sakinlerinin de talebi üzerine duvarın bu şekilde kamu arazisine kaydırılması söz konusu oldu” demesi akıllara; “Bu site, plana uygun değil mi ki itfaiyenin girmesi mümkün olmuyor” sorusunu getirdi. Bu durumda da; “Boleli Sitesi plana aykırı yapılmışsa, siteyi aykırı yapanlar hakkında ne işlem yapılacak” sorusu akla geldi.

 

BOLELİ; BENİM İLGİM YOK

 Öte yandan haberin yayınlandığı gün adı geçen sitenin yapımını üstlenen ve siteye adını veren firmanın sahibi Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Salih Boleli de gazetemizi arayarak; siteyle bir ilgisi ve bağı bulunmadığını açıkladı. 5-6 yıldır Boleli Sitesi ile hiç bir ilgisinin bulunmadığını kaydeden Salih Boleli, “Duvar meselesi tamamen sitenin sorumluluğunda. Benim adımı bu işe karıştırmayın” dedi.

 

KAYMAKAM ARSLAN NE YAPACAK?

Tüm bu gelişmelerin ardından gözlerin çevrildiği ilçe kaymakamlığının ne gibi bir işlem yapacağı gündemdeki yerini koruyor. Milletin ortak malı olan kamu arazisinin birileri tarafından duvarla çevrilmek suretiyle kendi özel mülkü gibi kullanılması ve bir takım yetkililerin de bu duruma göz yumması karşısında Çekmeköy Kaymakamı Mehmet Arslan'ın ne yapacağı merakla bekleniyor.  

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3