Çekmeköy'de ‘Kültür Başkenti' etkinliği

Çekmeköy'de ‘Kültür Başkenti' etkinliği

Çekmeköy'de ‘Kültür Başkenti' etkinliği

Çekmeköy'de ‘Kültür Başkenti' etkinliği

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Çekmeköy'de ‘Kültür Başkenti' etkinliği

Çekmeköy'de ‘Kültür Başkenti' etkinliği

 

2010 Avrupa Kültür Başkenti projelerinin son etkinliklerinden biri Çekmeköy'deki özel bir kolejde öğrencilerin hazırladığı ‘Çocukça İstanbul' isimli sergiyle yapıldı.

 

Etkinlikte ‘Çocukça İstanbul' konulu resim ve teknoloji tasarım sergisi, farklı resim etkinlikleri ile performans uygulamaları, Çekmeköylü öğrencilerin hazırladığı ‘Çocuk Gözüyle İstanbul' konulu şiir ve resimlerden oluşan kitap tanıtımı, çalışmaların hazırlık aşamalarını gösteren slayt gösterisi, öğrencilerin canlı performansıyla müzik dinletisi ve ‘İstanbul' konulu şiir dinletisi gerçekleştirilerek, izleyicilere bir sanat ziyafeti sunuldu.

 

Programa katılan Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projelerinde emeği geçen herkese teşekkür ettiği konuşmasında, öğrencilerin beceri ve yeteneklerini sergiledikleri etkinliğin Çekmeköy'de gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yapılan diğer konuşmaların ardından Kaymakam Mehmet Arslan, Başkan Ahmet Poyraz'a ve projede emeği geçenlere plaketlerini sundu.

 

Öğrencilerin okuduğu şiirlerden sonra serginin açılı yapıldı ve konuklar hep birlikte sergiyi gezerek, öğrencilerin çalışmalarını izlediler. Başkan Ahmet Poyraz, birbirinden ilginç maket çalışmaları ve resimleri inceledi, öğrencilerden sergiledikleri ürünler ile ilgili bilgi aldı. TRT Çocuk Kanalı muhabiri bir öğrencinin, röportaj yaptığı Başkan Poyraz, ebru çalışması yapan öğrencileri de ilgiyle takip etti, öğrenciler ile birlikte ebru çekti. 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72