Çekmeköy Metrosu için ilk adım atıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hızlı ve konforlu bir yolculukla Üsküdar...

Çekmeköy Metrosu için ilk adım atıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hızlı ve konforlu bir yolculukla Üsküdar...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Çekmeköy Metrosu için ilk adım atıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hızlı ve konforlu bir yolculukla Üsküdar ile Çekmeköy arasını 24 dakikaya indirecek 'Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu'nun inşaatı ve elektromekanik işleri için dünya çapında ihaleye çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Merter Ek Binası'nda gerçekleştirilen ihaleyi Ulaşım Daire Başkanı Dursun Balcıoğlu başkanlığındaki komisyon yönetti.

Uluslararası ortaklı 7 konsorsiyumun katıldığı ihalede en düşük teklifi 563 milyon 899 bin 995 Euro ile Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş verdi. 20 kilometre uzunluğunda ve 16 istasyonlu ‘Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu' ihalesi kapsamında, hattın tüm inşaat ve elektromekanik işleri tek elden ve hızlı bir şekilde yürütülecek. Metro inşaatının çok kısa bir sürede temeli atılarak inşaatı başlayacak.

Depo sahası ve depoya bağlanan 2 bin 750 metre bağlantı tünellerinin de yer alacağı metro tamamlandıktan sonra Üsküdar-Çekmeköy arasında seyahat 24 dakikaya inecek. Üsküdar Metrosu'nun 38 ayda tamamlanarak yeni bir dünya rekoru eşliğinde İstanbulluların hizmetine sunulması hedefleniyor.

Çekmeköy'den yolculuk süreleri: Üsküdar: 24 dk., Kartal: 59 dk., Yenikapı: 36 dk., Taksim: 44 dk., Hacıosman: 68 dk., Havalimanı: 68 dk., Olimpiyat Stadı: 78 dk.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3