Çekmeköy Konseyi yeni başkanını seçti

Çekmeköy'ün marka değerini artırmak için Aralık 2009'da kurulan Kent...

Çekmeköy Konseyi yeni başkanını seçti

Çekmeköy'ün marka değerini artırmak için Aralık 2009'da kurulan Kent...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Çekmeköy Konseyi yeni başkanını seçti

Çekmeköy'ün marka değerini artırmak için Aralık 2009'da kurulan Kent Konseyi, olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Hatice Sıraç oy birliği ile yeni başkan seçildi.

Çekmeköy Belediyesi'nin yeni belediye binasında yapılan toplantıya Kaymakam Mehmet Arslan, Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Yardımcısı Şenol Çetin, Ak Parti İlçe Başkanı Şahmettin Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Verim, Müftü Harun Cimitoğlu, Muhtarlar, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve Kent Konseyi üyeleri katıldı.

Kent Konseyi Divan Kurulu Başkanı sıfatıyla Sıtkı Verim'in yönettiği kurul toplantısında, kent konseyi başkanlık seçimi yapıldı. 2 yıllık süre içinde Kent Konseyi Başkanı olarak önemli işlere imza atan Latif Coşar, yapılan seçimin ardından bayrağı Çekmeköy Belediye Meclis Üyesi Hatice Sıraç'a teslim etti. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın önerisi ile aday gösterilen Hatice Sıraç oy birliği ile başkan seçildi.

""

2009-2011 yılları arasında Kent Konseyi'nin hayata geçirdiği projelerin anlatıldığı toplantıda, Kentim İstanbul, ÇEKEP ve Sarı Dolmuş projeleri katılımcılardan büyük alkış aldı. Kent Konseyi Başkanı sıfatıyla son kez söz alan Latif Coşar, semt pazarları rehabilitasyonu, geleneksel köy çeşmeleri ihyası, gençlerin spora yönlendirilmesi ve hayır çarşısı projelerini belediye meclisine sunulmak üzere onaya sundu. Projeler oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, sivil toplum kuruluşlarının bir ilçenin büyümesinde önemli role sahip olduğunu söyleyerek kent konseyinin de bunların başında geldiğini belirtti. İçinde gençlik, kadın, engelli gibi birçok komisyonu barındıran bu kurumun Çekmeköy'deki eksiklerin tamamlanması yönünde güzel öneriler getirdiğini söyleyen Başkan Poyraz, Başkanlığı dönemindeki çalışmalarından dolayı Latif Coşar'a teşekkür etti.

Son olarak söz alan Çekmeköy Kaymakamı Mehmet Arslan da konuşmasında; “Demokrasi, mahalli idarelerin gücüyle aynı oranda büyüyor. Eskiden sadece ekmek, su, yol talebinde bulunan toplum artık sosyal alanda da beklenti içinde. Toplumun daha iyisini hak ettiği düşüncesiyle kurulan Çekmeköy Kent Konseyi imardan şiddet gören kadına kadar birçok alanda faaliyet göstererek büyük bir alanda hizmet veriyor” dedi. Program, yeni Başkan Hatice Sıraç'ın konuşmasının ardından verilen kokteyl ile sona erdi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3