Çekmeköy Doğa Anaokulu'ndan örnek bir proje

‘Askıda ekmek projesi'

Çekmeköy Doğa Anaokulu'ndan örnek bir proje

‘Askıda ekmek projesi'

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Çekmeköy Doğa Anaokulu'ndan  örnek bir proje

Çekmeköy Doğa Anaokulu, başlattığı ‘askıda ekmek projesi' ile muhtaç ailelere bir nebze de olsa katkı sunuyor. Projeye katılım her geçen gün artarken düşünülen bu proje takdir edildi.

 

 Çekmeköy Doğa Anaokulu'nun bu günlerde başlattığı  ‘askıda ekmek projesi' ile muhtaç ailelere katkı sunuluyor. Yardımlaşma adına, alışveriş yapanlar bir ekmek fazla alıp askıya bırakıyor. Bu örnek proje, ilçe belediyesi ve okulun bulunduğu mahalle muhtarlığı tarafından da destekleniyor.

Yardımlaşma bilinci adına örnek

Okul idaresi ve öğretmenleri tarafından başlatılan bu projede yardımlaşmanın ne kadar önemli olduğu ve insanlara bu bilinci aşılamak gerektiği vurgusu yapılıyor. Projenin startı verildi. İlk etapta mahallede bulunan ‘EK-PA' pastanesi ile anlaşma yapıldı. Fırında okulun adına bir kumbara hazırlandı ve projeyi açıklayıcı afiş bastırıldı. Böylelikle gönüllü müşterilerin katkıda bulunacağı ekmek kadar ücretini kumbaraya atmaları sağlandı. Velilerden de bu konuda yardım istendi ve ekmek vs. alışverişlerini projeye dahil pastaneden almaları konusunda destek alındı. Böylece projeye katılım ve muhtaç ailelerin çoğalmasına olanak sağlandı.

Çocukların yardımlaşma

duygusu gelişecek

 Mahalle muhtarından da proje için yardıma muhtaç ailelerin isim ve adresleri alınarak projeden yararlanmaları sağlandı. Ayda bir kere olmak üzere çocuklarla birlikte fırına gidilecek ve çocuklar faaliyette bulunacak. Proje sayesinde çocukların yardımlaşma duygusu gelişecek ve sosyal hayata önemli bir adım daha atmış olacak. Okul öğretmenlerinin de büyük gayret gösterdiği bu projede amaç, daha çok muhtaç ailelere ulaşmak. Bu konuda Çekmeköy esnafı, iş adamları ve yerel yöneticilerin de desteği bekleniyor.

            Haber: Gürhan DEMİRTAŞ

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72