Çekmeköy bir kütüphane daha kazandı

Nişantepe İlköğretim Okulu'nun kütüphanesi törenle açıldı.

Çekmeköy bir kütüphane daha kazandı

Nişantepe İlköğretim Okulu'nun kütüphanesi törenle açıldı.

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Çekmeköy bir kütüphane daha kazandı

Nişantepe İlköğretim Okulu'nun kütüphanesi törenle açıldı.

Türk Kızılayı Çekmeköy Şubesi ve Türk Kızılayı Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü iş birliği ile Çekmeköy Nişantepe İlköğretim Okulu'nda yapılan kütüphane, törenle öğrencilerin kullanımına açıldı.  Yapılan törene, Çekmeköy Kaymakamı Mehmet Arslan, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Şahmettin Yüksel, Kızılay Genel Başkan Vekili Hasan Karahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Verim, Çekmeköy Kızılay Şube Başkanı İlhami Yıldırım, Başkan Yardımcıları, Nişantepe İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Törende konuşma yapan Kızılay Çekmeköy Şube Başkanı İlhami Yıldırım, öğrencilerin eğitimlerinin bir parçası olan kütüphanelerin önemine değinerek, kütüphanesiz okul kalmaması için böyle bir yola çıktıklarını söyledi. Doğal afetlerde yaraları saran Kızılay'ın, sadece kötü günde değil ülkenin geleceği için iyi günde de çalıştığını gösterdiklerini belirten Yıldırım, kütüphanenin kurulması aşamasında kendilerine destek veren Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'a teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

""

Kızılay Genel Başkan Vekili Hasan Karahan, Genel Başkan Ahmet Lütfü Akar'ın selamlarını ileterek sözlerine başladı. Karahan konuşmasına şöyle devam etti: “Ortadoğu, Somali, Darfur, Uzakdoğu, Filistin, Pakistan vb. birçok yerdeyiz çünkü ecdadımızdan bize kalan bu coğrafyaya sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Bizim gittiğimiz yerlerde başka devletler yok. Tevazumuz nedeniyle söylemiyoruz ama marifet iltifata tabidir. Çocuklar, bu coğrafyayı sizlere emanet ediyoruz. Bundan sonraki senelerde sizler ve çocuklarınız yaşayacaksınız. Ulu Önder Atatürk'ün deyimi ile ya müşteki devletlerin coğrafyasında yaşayacaksınız ya da atalarımız gibi onurlu ve dik başlı olacaksınız. Atalarımız gibi olmak için kitaplara sarılın. Çekmeköy, başkanı ve ekibiyle yıl boyunca çok çalışan, sürekli projeler üreten bir şubemizdir. Allah onlar gibilerin sayılarını artırsın.”

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Çekmeköy'ü eğitim vadisi yapmak için çalıştıklarını söyleyerek bu amaç doğrultusunda ilçede eğitim adına yapılan her yatırıma çok önem verdiklerini söyledi ve bu yatırımlara katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Poyraz, konuşmasının devamında; “Yakın zamanda 20 milyon değerinde bir arsa bağışladık. Oraya bir ilköğretim okulu yapılıyor. Bizler bu okulla, belediyenin kasası yerine, çocukların zihni, ilçenin geleceği zenginleşsin istedik. 3 yılda ilçemize anaokulları, Anadolu liseleri kazandırdık. Bu yaz 1.5 trilyonluk bütçe ile bizden talep edilen 27 okulun onarımlarını yapacağız. Bizler yapıyoruz ama en önemlisi siz çocuklarımızın buraları verimli kullanmasıdır” dedi.

Son olarak kürsüye gelen Çekmeköy Kaymakamı Mehmet Arslan, yeniden yapılanma ile örnek olan Kızılay'ın bugün geldiği noktada hem afet bölgelerinde hem de iyi günlerde vatandaşın yanında olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Arslan, açılan kütüphanenin yarınlarımız için hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Çekmeköy Kaymakamı Mehmet Arslan ve Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'a, Kızılay'ın gönüllü yelekleri hediye edilerek, kütüphanenin yapımına katkısı bulunanlara teşekkür plaketleri takdim edildi.

Son olarak protokol mensupları ve öğrenciler kurdele keserek kütüphaneyi hizmete açtı.

2003 yılında kurulan Nişantepe İlköğretim Okulu öğrencileri, binlerce kitabı bir arada görmenin sevincini yaşadı. Mart ayının son haftası kutlanan Kütüphaneler Haftası vesilesi ile açılışı düzenlenen kütüphanede bağışçılar vasıtası ile toplanan 3 bin kitap bulunuyor. Kütüphanede ayrıca masa ve sandalyelere de yer verilerek öğrencilere ders çalışma imkânı sunuluyor

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72