ÇAZDER, kadınları unutmadı

Çekerek Aydıncık Zile İlçe Köyleri Kültür, Sosyal Yardımlaşma Derneği...

ÇAZDER, kadınları unutmadı

Çekerek Aydıncık Zile İlçe Köyleri Kültür, Sosyal Yardımlaşma Derneği...

17 Mart 2013 Pazar 18:02
ÇAZDER, kadınları unutmadı

Çekerek Aydıncık Zile İlçe Köyleri Kültür, Sosyal Yardımlaşma Derneği (ÇAZDER), geçtiğimiz günlerde Ataşehir Mustafa Kemal Mahallesi'nde bir etkinlik düzenledi. Çoğunluğunu kadınların izlediği programda davetliler halaylar çekerek doyasıya eğlendi. Dernek Başkanı Cemal Efe gazetemiz Flashaber'e yaptığı açıklamada, "Bizim yöremiz kültürel anlamda bir zenginlik beldesidir. Derneğimizin çatısı altında her kim elini taşın altına koyuyorsa başımızın üstünde yeri vardır" dedi.

 

""

Kadına yapılan şiddete ?hayır' dediler

 

Kısa adı ÇAZDER olan dernek, geçtiğimiz günlerde güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Dünya Kadınlar Günü'ne özel bir eğlence düzenleyen derneğin etkinliğinde, ortaya renkli görüntüler çıktı. Halaylar çekerek adeta kendilerinden geçen üyeler felekten bir gün çaldı. Son zamanlarda kadına yönelik şiddet olaylarına karşı tepkilerini dile getiren kadınlar; "Buradan soruyoruz? Neden şiddet uyguluyorsunuz? Sizin anneniz de kadın değil mi?" diyerek şikayetlerini ifade etti. Birlik içinde hep bir ağızdan kadına yönelik ?şiddete hayır' diyerek seslerini duyurmaya çalışan bayanlar, "Kimse bizi artık hafife almasın" dedi. Kadınlara özel bu günde Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Der, Hüseyin İşmen ve çok sayıda vatandaş kadınlara destek olmak için ÇAZDER'de bir araya gelerek güç birliği yaptı. Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, yaptığı konuşmada, "Kadınlarımıza kalkan elleri asla affetmiyoruz. Nereden ne geliyorsa her türlü şiddete karşıyız ve de karşısında duracağımızı burada huzurunuzda belirtmek istiyorum" dedi ÇAZDER Başkanı Cemal Efe de yaptığı konuşmada; "Biz erkeklerin kadına karşı daha nazik ve duyarlı olmamız gerekiyor. Her şeyimize destek olan eşlerimiz, analarımız, bacılarımız, ablalarımız, siz değerli kadınların ellerinden öpüyor, saygıyla önünüzde eğiliyorum" dedi.

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3