Çanakkale Zaferi Sancaktepe'de kutlandı

Sancaktepe'de, Çanakkale Zaferi'nin 97. yıl dönümü kutlandı ve şehitlerimiz.

Çanakkale Zaferi Sancaktepe'de kutlandı

Sancaktepe'de, Çanakkale Zaferi'nin 97. yıl dönümü kutlandı ve şehitlerimiz.

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Çanakkale Zaferi Sancaktepe'de kutlandı
Sancaktepe'de, Çanakkale Zaferi'nin 97. yıl dönümü kutlandı ve şehitlerimiz anıldı. 18 Mart Çanakkale Zaferi 97'nci yıldönümü ve Şehitler Haftası kapsamında Samandıra Kültür Merkezi'nde etkinlik düzenlendi. Programa konuşmacı olarak katılan tarihçi yazar Niyazi Özdemir; Çanakkale Şehitleri Destanı'nı anlatan duygu yüklü bir konuşma gerçekleştirdi.'Hepimiz Ordaydık,' adlı tiyatro oyunu sergilendi. Yıldönümü kutlamaları, Pazar Günü, Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk koyma töreniyle devam etti.

16 Mart Cuma Günü, Samandıra Kültür Merkezi'nde Çanakkale Zaferi'nin 97'nci yıldönümü ve Şehitler Haftası kapsamında gerçekleştirilen programa İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Şehit ve Gazi aileleri ve davetliler katıldı.

Afganistan'da görev yaparken helikopter kazasında hayatını kaybeden 12 şehidi anarak konuşmasına başlayan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Şehitlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine, silah arkadaşlarına ve tüm milletimize baş sağlığı ve sabır diliyorum. Bu günü ülkemizin her bir köşesinde büyük coşku ile kutlarken, ölümsüz kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi, saygıyla anıyor, sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi. Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusal bağımsızlığı söz konusu olduğunda, milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtı olduğunu ifade eden Başkan Erdem, fakir ve yoksulluk içindeki Anadolu insanının, döneminin en donanımlı ordularına karşı birlik beraberlik içinde gururla yad edecekleri unutulmaz şanlı bir tarih yazdığını ifade etti.

Kaymakam Feyzullah Özcan ise konuşmasında, Çanakkale Deniz Zaferi'nin, milletimizin yeniden uyanışına, şahlanışına, bir millet olarak dünya sahnesinde yeniden yükselişine de zemin hazırladığını belirtti. Özcan, “Şehitlerimiz ve onların kahramanlıklarından aldığımız ilhamla Türkiye'yi büyütmeye, güçlendirmeye, tarihine, kültürüne ve medeniyetine yarışır şekilde ülkemizi yüceltmeye devam edeceğiz” dedi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz da konuşmasında ;“Çanakkale Zaferi'nin 97. yılı münasebetiyle düzenlenen bu etkinlikte konuşmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Çanakkale bu aziz milletin bir kez daha şahlandığı yerin adıdır. Çanakkale bu toprakların ölümüne sahiplendiği bir vatan parçasıdır. Çanakkale savaşları dünyada bir centilmenliğin gösterildiği yerin adıdır” dedi.

Programda Çanakkale Destanı'nın önemini çarpıcı bir şekilde izleyenlerle paylaşan Araştırmacı-Yazar Niyazi Özdemir, Çanakkale Savaşı'nın geçmişte hükmünü icra ettiğini, günümüzde edeceğini, gelecekte de etmeye devam edeceğini kaydetti. Çanakkale savaşlarına ilişkin tarihi bilgileri ve gerçek yaşanmış hikâyeleri anlatan Özdemir, Çanakkale zaferinin insanlık tarihi ve milli tarihimiz açısından son derece önemli sonuçları olduğunu söyledi. 3 Kasım 1914'te başlayan ve 9 Ocak 1915 tarihinde sona eren Çanakkale savaşlarında 14 ay 6 gün boyunca çok çetin bir mücadele sergilendiğini kaydeden Özdemir, Çanakkale'nin, dünyanın kaderini değiştirdiğini anlattı. Çanakkale ile ilgili yazılan ve yazılmayan pek çok hatıranın olduğunu söyleyen Özdemir, askerin maneviyatının savaşın galibiyetle sonuçlanmasını sağlayan en önemli kuvvet olduğuna vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından,  ‘Hepimiz Oradaydık' adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Oyun büyük bir beğeniyle izlendi ve izleyenler duygulu anlar yaşadı.

18 Mart Pazar günü ise Sancaktepe'de İlçe protokolü ve şehit ve gazi derneği tarafından Çanakkale Zaferi'nin 97'nci yıldönümü kutlamaları nedeniyle Atatürk Anıtı önünde, çelenk koyma töreni gerçekleştirildi. Törende İstiklal Marşı okundu, şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72