Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi Kartal'dan Ayrıldı

Geçen yıl Kartallılar tarafından büyük ilgiyle karşılanan “Çanakkale Savaş..

Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi Kartal'dan Ayrıldı

Geçen yıl Kartallılar tarafından büyük ilgiyle karşılanan “Çanakkale Savaş..

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi Kartal'dan Ayrıldı
Geçen yıl Kartallılar tarafından büyük ilgiyle karşılanan “Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi”  bu sene yeniden 5 Mart- 1 Nisan tarihleri arasında Kartal Meydanı Ekolojik Eğitim Çadırı'nda kuruldu. Kartallılar gezici müzeye yoğun ilgi gösterdi. Müzeyi, 25 günde 25 bini öğrenci olmak üzere toplam 105 bin kişi ziyaret etti. Geçtiğimiz gün Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi,  düzenlenen tören ile Kartal'dan ayrıldı. Törene Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Fügen Mavi, Ali Rıza İkisivri, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Op. Dr. Namık Kemal Özalp ve çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı.

Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Fügen Mavi kapanış konuşmasında şunları kaydetti:” Böyle güzel bir etkiliğin kapanışını yapmak bana düştü. Kartal herhalde bu kadar güzel etkinliği ilk kez bu yıl görmüştür. Çanakkale Savaşı'ndan kalan eserleri, Çanakkale'nin o ruhunu buralara getirmek o kadar büyük bir olay ki; emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Atatürkçü Düşünce Derneği de bize bu konuda destek verdi. Hep birlikte müzeyi buraya getirdik ve tüm Kartallılar eminim bize teşekkür ediyorlar. Tekrar teşekkürlerini sunuyorum.”

 

“Çanakkale zaferini bir ay müddetle kutladık”

 

Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi kurucusu tarihçi Ahmet Üstünbey yaptığı kapanış konuşmasında “1915'te omuz omuza savaşan, Çanakkale'de koyun koyuna savaşan kahramanların kazandırdıkları Çanakkale zaferini Kartal'da bir ay müddetle kutladık. Bize bu konuda destek veren Kartallılar, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'e ve çalışanlarına ekibim adına teşekkür eder, saygılar sunarım. Çanakkale'deki müze bahçemizde şöyle bir yazımız var, müzemizdeki çiçekler Kartal Belediyesi'nin eseridir. Tüm desteklerinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Yakında Gezici Çanakkale Tırı Kartal Meydanı'nda

 

Kapanış töreninde Çanakkale Gezici Müze Koordinatörü ve emekli TRT Belgesel Daire Başkanı Cengiz Yürükarslan yaptığı konuşmada; “Bir ay müddetle Kartallılarla birlikteydik. Çok yoğun bir taleple karşılaştık. Bunun neticesinde de bizim tüm Türkiye'ye yönelik planladığımız Çanakkale Tırımız var. Büyük müzenin giremediği yerlere götürdüğümüz Çanakkale Tırı'nın müjdesini buradan vereceğim. Özel olarak bu müzeye gösterilen yoğun ilgi dolayısıyla Çanakkale Tırımızı da 16-24 Nisan arası Kartal'a getiriyoruz.  Kartal Meydan'da olacaktır. Canı yürekten tüm herkese verdikleri destek dolayısıyla çok çok teşekkür ediyorum ” dedi.

 

Kemal Özat'tan Birlik Mesajı

Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Op. Dr. Namık Kemal Özat yaptığı konuşmada; “Kartallı hemşerilerimize geçen sene 8 gün olan olarak getirdiğimiz  sergiyi bu sene tam bir ay sizlere sunduk. Kartallı hemşerilerimize göstermiş olduğu ilgi ve destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bu sergiyi getirmedeki amacımız, aramızdaki suni ayrılıkları gidermek, savaş rüzgârları estiği bölgemizde savaştan çıkmak için. Memleketin bedava kurtulmadığını  halkımıza,  gençlerimize, öğrencilerimize anlatabilmeyi bize sağladığı için, işin maddi faturasını karşılayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'e, yirmi binden fazla öğrenciyi otobüslerle müzeye getiren Kartal Belediyesi'ne hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi. Kapanış konuşmalarının ardından Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Fügen Mavi, Çanakkale Savaş Malzemeleri Özel Müzesi Koordinatörü Cengiz Yörükarslan'a ve müzenin kurucusu Ahmet Üstünbeye'e Kartal Belediyesi Op. Dr. Altınok Öz adına Kartal heykelciği hediye ederek teşekkür etti.

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72