Bu öğrenciler alkışı hak etti

Ataşehir'deki Fetih İMKB İlköğretim Okulu öğrencileri olumsuz koşullarda...

Bu öğrenciler alkışı hak etti

Ataşehir'deki Fetih İMKB İlköğretim Okulu öğrencileri olumsuz koşullarda...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Bu öğrenciler alkışı hak etti
Ataşehir'deki Fetih İMKB İlköğretim Okulu öğrencileri olumsuz koşullarda sokakta yaşayan kedi ve köpekler için, atık mobilya malzemelerini toplayarak, kulübeler yaptılar. 

 Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Aysel Kocabey'in öncülüğünde bir araya gelen 6–7 ve 8'inci sınıfta eğitim gören yaklaşık 250 öğrenci, ilk olarak kendi mahallelerindeki marangozları ziyaret ederek projelerini anlattı. Marangozlardan atıl durumdaki malzemeleri toplayan öğrenciler, okulun atölyesinde bir birinden farklı 140 kulübe yaptı.

 Mobilya malzemelerinin haricinde geri dönüşüm kutularını da kullanan öğrenciler, kutuları ters çevirerek içlerine strafor döşedi ve her birine ayaklar takarak, sokakta yaşayan kedi ve köpeklerin kullanabilecekleri birer kulübeye dönüştürdü.

 Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, öğrencilerin mobilya atığından yaptıkları kulübelerin sergisinin açılışına gönderdiği mesajda, Ataşehir'de bilinçli ve yaşadıkları bölgenin sorunlarına duyarlı genç bir kuşağın yetiştiğine dikkat çekti ve “Buna öncülük eden öğretmenlerimize ve bu öğrencilerimizin ailelerine teşekkür ediyorum” dedi.

""

 Çalışmaya katılan öğrencileri plaketle ödüllendiren Ataşehir Belediyesi, öğrencilerin yaptıkları kulübeleri, parklar ve site bahçelerine yerleştirecek. Yaptıkları kulübelerin, Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin talimatı ile parklara, sitelere ve hayvan barınaklarına teslim edileceğini ve bundan mutlu olduklarını belirten öğrenciler proje hakkında şunları söyledi:

 “Sokaklarda yaşayan küçük dostlarımızı görüyor ve üzülüyorduk. Daha sonra onlar için bir şeyler yapmak istedik. Bu konuda ailelerimiz ve öğretmenlerimiz bizlere çok destek oldular. Herkes mahallesindeki, sokağındaki kedilere, köpeklere sahip çıksa, onlara zarar vermese daha yaşanabilir bir dünyamız olurdu.”

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3