Bhuthan Krallığı'ndan Ataşehir'e ziyaret

Bhuthan Krallığı'ndan bir heyet, Ataşehir Belediyesi'nin deprem öncesi ve...

Bhuthan Krallığı'ndan Ataşehir'e ziyaret

Bhuthan Krallığı'ndan bir heyet, Ataşehir Belediyesi'nin deprem öncesi ve...

17 Mart 2013 Pazar 18:02
Bhuthan Krallığı'ndan Ataşehir'e ziyaret

Bhuthan Krallığı'ndan bir heyet, Ataşehir Belediyesi'nin deprem öncesi ve sonrası alınacak önlemlere ilişkin AKUT'la yaptığı çalışmalar hakkında bilgi almak için Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'yi ziyaret etti.

 

Güney Asya'da yer alan Çin ve Hindistan'a komşu olan Bhuthan Krallığı, 47.000 kilometrekarelik bir ülke ve nüfusu 700 bin civarında. Diğer taraftan Himalayalar'ın doğu ucunda bulunan ve başkenti Thimphu olan ülkenin adı, kendi dilleri olan Druk Yul dilinde "Barışcıl Ejderhanın Ülkesi" anlamına geliyor. 

 

Bhuthan Krallığı'ndan Afet ve Acil Durumlardan Sorumlu Bakan Namgay Wangchuk ile iki vali ve ilgili bürokratlardan oluşan heyetin, Başkan Battal İlgezdi ile gerçekleştirdiği toplantıda yapılacak ortak çalışmalar ve projeler ele alındı.

 

Başkan Battal İlgezdi sohbette yaptığı konuşmasında; "Öncelikle, Ataşehir Belediyesi ile Bhuthan Krallığı arasındaki ilişkiyi ve iletişimi sağlayan AKUT'a teşekkür ediyorum. Bhuthan Krallığı'ndaki insanların barışçıl ve maddiyata değer vermeyen yaşam tarzlarını öğrenince, onlara çok büyük saygı duydum. AKUT, sadece Türkiye'de değil dünya genelinde büyük işler yapıyor. Biz de AKUT ile birlikte bir deprem enstitüsü kuruyoruz. AKUT ekibi, ilişkilerinin ve işbirliğinin iyi olduğu Bhuthan Krallığı ve Ataşehir Belediyesi'ni bir araya getirdi" dedi.

 

Deprem ve etkileri üzerine yoğunlaşan görüşmede Başkan Battal İlgezdi, misafirlerin ülke yönetimi hakkında onlardan bilgi aldı, onlara Ataşehir'i ve Ataşehir Belediyesi tarafından yapılanları anlattı.

 

Misafir Bakan Namgay Wangchuk ise yaptığı konuşmada, İstanbul hakkındaki bilgileri okul hayatlarında aldıklarını söyledi. İstanbul'u dışarıdan gelen bir göz olarak anlatan Bakan Namgay Wangchuk, "İnsanlar gerçekten iyi niyetli. Ancak İstanbul'u bu şekilde düşünmemiştik. Biz İstanbul'u Batıya açılan tarihi bir mekan, kapı olarak düşünmüştük. Tarih içinde yürüyeceğimizi sanıyorduk, oysa burası yüksek yapılarla dolu, çağdaş bir görünüme sahip. Bizim ülkemizde en yüksek 6 kat yapılaşmaya izin veriliyor. Yeşil alanları korumak devlet adına yasalarla belirlenmiştir. Bu sebeple yüksek yapılaşmaya olumlu bir gözle bakmıyoruz" dedi.

 

Bakan Namgay Wangchuk, ayrıca ülkelerinin kralının 2008 yılında yönetimden geri çekildiğini, kralın artık sadece ruhani bir lider olarak bulunduğu ve ülkelerinin demokrasiye geçtiklerini belirtti. 

 

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi görüşme sonrası; iletişimi ve işbirliğini sağladığı için AKUT adına AKUT Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Direktörü Dündar Şahin ile gelen misafir heyete teşekkür etti.

 

Misafir heyet, Başkan Battal İlgezdi'ye barışçıl ejderha figürü ile ülkelerinin meşhur çayından armağan ederken, Başkan İlgezdi de misafir heyete Türk Lokumu hediye etti. Misafir heyet daha sonra Ataşehir Belediyesi yetkilileri tarafından, deprem çalışmaları üzerine hazırlanan bir sunum izlediler.

 

 

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72