Beykoz'da toplu iş sözleşme sevinci

Beykoz Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında 214 işçiyi kapsayan...

Beykoz'da toplu iş sözleşme sevinci

Beykoz Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında 214 işçiyi kapsayan...

23 Nisan 2013 Salı 12:30
Beykoz'da toplu iş sözleşme sevinci

Beykoz Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında 214 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi, Beykoz Belediye Başkanlığı önünde düzenlenen törenle imzalandı.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile DİSK Genel İş Anadolu Yakası 2 Nolu Şube Başkanı Nevzat Karataş arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi 3 yıllık dönemi kapsıyor.

Yapılan sözleşme ile ilk yıl için; yevmiyesi 120,95 TL ve 123,51 TL arasında olan işçilere %5, yevmiyesi 128,93 TL ve üzeri olanlara ise % 2 oranında zam yapıldı.2.ve 3.yıl için ise, enflasyon oranında artış yapılacağı belirtildi. Bunun yanı sıra, sorumluluk zammı, ikramiye, öğrenim yardımı, yemek bedeli, hastalık, yakacak, giyim ve koruyucu eşya yardımlarında da artışlar gerçekleştirildi.

""

 Çelikbilek, “Görüşmeler 52 günde tamamlandı, bu rekordur.”

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını dileyerek, “Bugüne kadar her zaman çalışanlarımızın yanında olduk. Beykoz’daki çalışmalarımızı işçilerimizle, memurlarımızla, tüm ekibimizle birlikte yürütüyoruz. Çalışanın terinin soğumadan emeğinin karşılığının ödenmesi anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu sözleşme 52 günde tamamlandı, bu Beykoz tarihinde de bir rekordur. Bu sonuç iki tarafın başarısdır. Toplu sözleşmelerin personelin motivasyonunu pozitif yönde etkileyeceğine ve vatandaşlara hizmetin güler yüzü olarak döneceğine inanıyorum. Sendika yetkililerine uzlaşmacı tutumlarından dolayı teşekkür ederim. Belediyemizde çalışanlarımız arasında dengenin oluşması için gayret ediyoruz. Ekibimizin barış, kardeşlik ve huzur içerisinde çalışmalarını yürütmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Diğer bağlı kuruluş ve taşeron firma çalışanlarının da haklarını korumaya özen göstereceğiz. Mecliste konuyla ilgili bir çalışmanın yapılmasıBunlarla birlikte,  bugüne kadar görev yapmış, emekli olmuş tüm çalışma arkadaşlarımızı bir araya getirerek, vefa örneği sergilemiş olduk. Yine bugüne kadar görev yapmış tüm meclis üyelerimizi bir araya getirdik ve onlar için kalıcı bir albüm hazırladık. Sürece uygun bir sözleşme oldu. Sözleşmenin işçilerimize, ailelerine, yuvalarına hayır ve huzur getirmesini dilerim.”dedi.

DİSK Genel İş Anadolu Yakası 2 Nolu Şube Başkanı Nevzat Karataş ta, görüşmelerin kusursuz, problemsiz ve barış içerisinde tamamlandığını belirterek, başta Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek olmak üzere tüm emeği geçenlere işçiler adına teşekkür etti.

 İşçiler, imza töreninin ardından halaylar ve horonlarla sözleşmeyi kutladı. Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, başkan yardımcıları ve sendika temsilcileri de işçilere eşlik etti.

 ""

Son Güncelleme: 23.04.2013 12:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3