Beykoz Vakfı'nda sorunlar konuşuldu

Geçtiğimiz hafta sonunda Beykoz Vakfı tarafından düzenlenen panelde konu CHP idi.

Beykoz Vakfı'nda sorunlar konuşuldu

Geçtiğimiz hafta sonunda Beykoz Vakfı tarafından düzenlenen panelde konu CHP idi.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Beykoz Vakfı'nda  sorunlar konuşuldu

Büyük ilgi gören panele katılanlar arasında, eski adalet bakanı Mehmet Moğultay, Ercan Karakaş, CHP Parti Meclisi Üyesi Enver Aysever, Araştırmacı-yazar Bülent Tanla ve çok sayıda ilçe belediye başkanı vardı.


""

Beykoz Vakfı Başkanı Şaban Tören, panelde yaptığı konuşmada; "CHP'nin, artık yeni bir genel başkanı var. 'Faşizme geçit yok' diyen bir liderimiz var. CHP'de artık küskünlükler, dargınlıklar olmasın. Artık yeni bir CHP modeli var. Türkiye'de siyaset ülke gündeminde bulunan olaylara kilitlenmiş adeta. Halkın sorunları maalesef ele alınmıyor. Ancak CHP iktidara gelirse ülke refaha erecektir. Yeni bir lider ve yeni bir siyasi anlayışla CHP seçimlerden zaferle çıkacaktır" dedi.


""

Şaban Tören'den sonra konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi Enver Aysever, Ercan Karakaş ve Bülent Tanla da,  ülkenin gerçekten zor günler yaşadığını ifade ederek, 2011 yılında medyanın daha aktif bir yöntem izlemesini, tüm basın kuruluşlarının ortak bir paydada birleşerek, öncelikle halkın başta gelen sorunlarına çözüm araması gerektiğini söyledi.

Konuşmacılar, yıllardır iktidarda olan hükümetlerin kendi doğru ve yanlışlarını halka kabul ettirerek bugünkü karmaşık, adeta içinden çıkılamaz, sorunları bol, kaotik bir ortama geldiklerini belirterek; "Kimseye, 'sen şunu iyi yaptın veya sen de şunu kötü yaptın' deme hakkımız yok. Çünkü gelmiş geçmiş tüm hükümetler ve liderleri, uyguladıkları politikalarla her ne kadar yararlı işlerde de bulunsalar da, yapılan yanlışlıklar, 'ben iyi bilirim, benim yaptığım doğrudur' anlayışı ve karşısındakini dinleyip kendi fikir dağarcığında harmanlayıp ortaya yararlı işler çıkaramaması sonucu ülkemiz bugünkü kaos ortamına sürüklenmiştir" dedi.  

CHP olarak kadınlara daha fazla yer vermeleri gerektiğini ve kadınlara daha çok yer vereceklerine dair sözünü veren Enver Aysever "Kadınsız bir CHP ve kadınsız bir Türkiye istemiyoruz. Bence yanında eşi olmayan erkekler kendini eksik hissetmeli. Biz bu partiyi kadınsızlıktan kurtarmalıyız. Kadınlarımızın sesi olmalıyız ancak kadınlar adına konuşmadan yapmalıyız. Ben kendi adıma diyorum ki kendi görevlerimin tamamından benden daha iyi yapacak bir bayan arkadaşım için vazgeçmeye hazırım" dedi ve ekledi:

"Çünkü öyle bir hale geldi ki, erkek erkeğe konuşan körler sağırlar birbirini ağırlar misali kadınların adına fikir üreten ve kadınları çiçek ? böceğe indirgeyen, kadın ne çiçektir ne böcektir, kadın insandır, bireydir, emekçidir ve kadın Türkiye'dir. Kadınsız  bir CHP'ye hayır diyorum. Kadınlarımıza şunu söylemek istiyorum, erkekleşmemiş kadınlar istiyorum. Biz bu erkekler ile laiklik konusunu da daha demokratik olma konusunu da çözemeyiz. Siz kadınlarımıza ihtiyacımız var."             Haber: Durmuş ACAR

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3