Beykoz, Sarıkamış şehitlerini unutmadı

Beykoz Belediyesi, Sarıkamış Harekâtı'nın 96. yılı dolayısıyla anma programı düzenledi.

Beykoz, Sarıkamış şehitlerini unutmadı

Beykoz Belediyesi, Sarıkamış Harekâtı'nın 96. yılı dolayısıyla anma programı düzenledi.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Beykoz, Sarıkamış şehitlerini unutmadı

Beykoz, Sarıkamış şehitlerini unutmadı

 

Beykoz Belediyesi, Sarıkamış Harekâtı'nın 96. yılı dolayısıyla anma programı düzenledi. Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi'nde yapılan programda, 90 bin şehit, 5 dilde ağıtlarla anıldı. Şehitlerin ruhlarına ithaf edilen Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve tarihi fotoğrafların yer aldığı belgesel ile devam eden programın açış konuşmasını Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek yaptı. Sarıkamış Harekâtı'nın gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarılması gerektiğini belirten Çelikbilek,

 

“Donarak şehit olan 90 bin askerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz de, Çanakkale Zaferini, Kurtuluş Savaşını ve Sarıkamış Harekâtını asla unutmamalı. 90 bin şehidimiz arasında Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü ve Arnavutlar yer alıyordu. Hepsi de ortak bir amaç, ortak bir dava için harekâta katıldılar” dedi.

Başta Beykoz Kaymakamı Aydın Ergün olmak üzere, sivil toplum kuruluşları, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, öğrenciler ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda Mesut Mertcan şiirleriyle yer alırken, Türk Halk Müziği Sanatçısı Recep Ergül, Bayar Şahin, Havva Karadaş, Doğan Özden de Türkçe, Kürtçe, Lazca, Çerkezce ve Gürcüce Sarıkamış üstüne yakılmış ağıtları seslendirdi.

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72