BEYKOZ PAŞABAHÇE DEVLET HASTANESİ, ARTIK DAHA GÜVENLİ

Bugüne kadar yüzlerce okul ve sağlık kuruluşunu olası bir depreme karşı...

BEYKOZ PAŞABAHÇE DEVLET HASTANESİ, ARTIK DAHA GÜVENLİ

Bugüne kadar yüzlerce okul ve sağlık kuruluşunu olası bir depreme karşı...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
BEYKOZ PAŞABAHÇE DEVLET HASTANESİ, ARTIK DAHA GÜVENLİ

Bugüne kadar yüzlerce okul ve sağlık kuruluşunu olası bir depreme karşı güçlendiren veya yeniden yapan İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), Beykoz Paşabahçe Devlet Hastanesi'nin güçlendirme ve renovasyonunu tamamladı.

İstanbul İl Özel İdaresi Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında İstanbul'daki kamu binalarını güçlendirmeye devam ediyor. 

Bugüne kadar yüzlerce okul ve sağlık kuruluşunu olası bir depreme karşı güçlendiren veya yeniden yapan İPKB, Beykoz Paşabahçe Devlet Hastanesi'nin güçlendirme ve renovasyonunu tamamladı. 2010 yılında başlayan güçlendirme ve yenileme çalışmaları için yaklaşık 10 Milyon TL harcandı.

Paşabahçe Devlet Hastanesi, hem olası deprem etkilerine karşı güçlendirildi hem de mimari renovasyonların yanı sıra hastaneye ait tüm bloklardaki elektrik ve mekanik sistemler yenilendi ve modernize edildi.

Beykoz ve çevre ilçelere hizmet veren hastane, 25 bin 732 metrekare kapalı alana sahip. 137 yatakla hastalarına hizmet veren Beykoz Paşabahçe Devlet Hastanesi'nde 11 adet ameliyathane bulunuyor.

Ameliyathaneler Yenilendi

Güçlendirme ve renovasyon kapsamında 11 ameliyathanesi yenilenen hastaneye, 3 adet yeni yoğun bakım servisi yapıldı. Bunlardan bir tanesi yenidoğan yoğun bakım servisi olarak düzenlendi.Ayrıca, kadın doğum polikliniği de kazandırılan hastanede, kullanılmayan bir blok (H Blok) yenilenerek, hizmete açıldı.

Yeni hasta odaları iki kişilik olacak şekilde tasarlanan Beykoz Paşabahçe Devlet Hastanesi'nde yapılan diğer çalışmalar şu şekilde:Hastanenin tüm ısıtma-soğutma ve havalandırma sistemi yenilendi, hastalara odalarında istedikleri sıcaklığı sağlayabilecekleri konfor sunuldu.Mevcut tüm asansörler yenilendi ve hastaneye üç tane de yeni asansör kazandırıldı. Acil durumlar için yeni nesil hemşire çağrı sistemi kuruldu.Pencere, çatı ve dış cephe de yapılan tüm işlerde enerji tasarrufu sağlayacak malzemeler seçildi ve imalatlar buna göre yapıldı.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3