Beykoz Belediyesi asker ailelerinin yanında

Beykoz Toplumsal Destek Merkezi (TODEM) bünyesinde ihtiyaç sahibi aileleri..

Beykoz Belediyesi asker ailelerinin yanında

Beykoz Toplumsal Destek Merkezi (TODEM) bünyesinde ihtiyaç sahibi aileleri..

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Beykoz Belediyesi asker ailelerinin yanında

Beykoz Toplumsal Destek Merkezi (TODEM) bünyesinde ihtiyaç sahibi aileleri kucaklayan Beykoz Belediyesi, asker ailelerine de her yıl maaş bağlıyor. 2012 yılında 66 ihtiyaç sahibi asker ailesine toplam 297 bin 378 TL yardım yapıldı.   

Sosyal yardım hizmetlerini toplumun her kesimine ulaştırmayı hedefleyen Beykoz Belediyesi, ‘Asker Ailelerinden Muhtaç Olanlara Yardım Hakkındaki Kanun' kapsamında muhtaç asker ailelerine maaş bağlıyor, ilçeden uğurlanan askerler vatani görevlerine daha bir huzurla gidiyor.

Geliri olmayanlara veriliyor  

Asker ailelerine destek sağlamayı hedefleyen uygulamayla, askerin hiçbir geliri olmayan eşine, varsa 18 yaşından küçük çocuklarına, annesi veya babası ile kız veya erkek kardeşine aylık belirli miktarda maaş bağlanıyor.    

Maaş yardımı ailelere başvuru yapılan ayı takiben askerlik süresi sonuna kadar ödeniyor. Son üç ayın maaşı terhis belgesinin ardından aileye toplu olarak veriliyor. Yardımın miktarı aile nüfusuna göre belirleniyor. 1 nüfuslu aileye 242 TL yardım yapılıyor, aile kirada ise 50 TL civarında ek bir ödeme daha veriliyor.

Beykoz Belediyesi, yardımların doğru adrese ulaşması için başvuruları titizlikle inceliyor.  Askerlik Şubesi, SGK, Tapu Müdürlüğü, gibi kurumlarla yapılan yazışmalar neticesinde durumu belirlenen ailelere encümen kararıyla maaş bağlanıyor.  

TODEM bünyesinde yapılan yardımlarla ihtiyaç sahibi ve dezavantajlı durumdaki aileleri sosyal hayata dâhil ettiklerini, giysi ve eşya yardımlarıyla taleplerini karşıladıklarını belirten Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, asker ailelerine destek için maaşları düzenli olarak ödediklerini ve bu konuda titizlik gösterdiklerini söylüyor.  

Güncelleme Tarihi : 06.02.2013

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72