Beykoz AKOM tatbikatlarla afetlere hazır

Beykoz Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), doğal felaketler için...

Beykoz AKOM tatbikatlarla afetlere hazır

Beykoz Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), doğal felaketler için...

17 Mart 2013 Pazar 18:02
Beykoz AKOM tatbikatlarla afetlere hazır

Beykoz Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), doğal felaketler için sahada hazırlıklarını sürdürüyor. Tüm ekiplerin hazırlıklarının incelendiği yeni tatbikat Çavuşbaşı'nda gerçekleştirildi.

Beykoz Afet Koordinasyon Merkezi'nin tüm birimleriyle katıldığı tatbikat Beykoz Belediyesi Çavuşbaşı Hizmet Binası bahçesinde düzenlendi. Tatbikata Bahçelievler Belediyesi Arama Kurtarma Birimi katılarak bilgi ve tecrübelerini aktardı.

Düzenlenen tatbikata Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Müdürler ve görevli personel katıldı.

100'den fazla personel,  iş makineleri ve araçlarla afet karargâhı, ilkyardım ve erzak çadırları kurulan alanda toplanan ekiplere Bahçelievler Belediyesi Arama Kurtarma Birimi tarafından araç ve ekipman tanıtımı yapıldı. 2010 yılında kurulan ekip, Van Depremi'nde yaşadıkları tecrübeleri ve çalışmalarını Beykoz Belediyesi AKOM görevlileriyle paylaştı.  

İlçede yaşanabilecek afetlere daha hazırlıklı olmak için bu tatbikatı yaptıklarını belirten Beykoz AKOM Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Metin Torun arazide yapılan tatbikatlarla eksiklerin görüldüğünü ve koordinasyonun güçleneceğini söyledi. Torun, bir sonraki çalışmada deprem konulu tatbikat düzenleneceğini belirtti.

Doğal afetlerin dünyanın bir parçası olduğuna değinen ve afetlere hazırlıklı olmak bilinciyle AKOM'u kurduklarını belirten  Başkan Yücel Çelikbilek, bu tatbikatları farklı senaryolar çerçevesinde sürdüreceklerini ifade etti. Deprem tatbikatıyla ülkemiz ve İstanbul'da olası bir deprem anında nasıl hareket edeceklerini uygulamaya çalışacaklarını kaydetti. "Allah'tan dilerim ki; bu senaryolar tatbikatlarda kalsın ve hiçbir canlının burnu kanamasın. Fakat insanoğlu her türlü doğal afete hazır olmalı ve bunlara yönelik önlemlerini almalı. Bizler de ilçe sakinlerimize bu çalışmaları paylaşmak, çeşitli afet seminerleri vermeyi planlıyoruz. Belediye olarak yapacağımız en önemli çalışmanın bu olduğuna inanıyorum. Bu kapsamda kurduğumuz AKOM'a, Çavuşbaşı'nda bir merkez açma hazırlığı içindeyiz" diyen Başkan Çelikbilek, daha sonra ekibiyle birlikte AKOM için kurulacak merkezde incelemelerde bulundu.

Güncelleme Tarihi : 13.03.2013

 

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72