Başkanlar deprem için toplandı

Belediye Başkanları İstanbul için toplandı

Başkanlar deprem için toplandı

Belediye Başkanları İstanbul için toplandı

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Başkanlar deprem için toplandı
İstanbul'daki 39 belediye başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın davetiyle depreme hazırlık toplantısında bir araya geldi.


Deprem, İstanbul'un tüm belediye başkanlarını aynı masada buluşturdu. CHP'li ve Ak Parti'li 39 başkan ile Büyükşehir Başkanı Kadir Topbaş, bir araya gelip çözüm yolları aradı. 39 ilçenin belediye başkanları ile teknik başkan yardımcıları Başkan Kadir Topbaş'ın davetiyle şehrin geleceğini kurtaracak depreme hazırlık çalışmalarının konuşulacağı toplantıda buluşup önemli kararların altına imza attı.

Başkan Kadir Topbaş'ın başkanlığındaki toplantıya; Büyükşehir Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili Ergün Turan, CHP Grup Başkan Vekili Fahrettin Kayhan, Genel Sekreter Prof. Dr. Adem Baştürk ile 39 ilçe belediyesinin başkanları ve teknik başkan yardımcıları katıldı. Toplantıda İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ahmet Erhan Gökal, Deprem Risk Yönetim ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Semih Turhan, Boğaziçi İmar Müdürü Yakup Demirhan da hazır bulundu.

""

Toplantının açılışında konuşan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul için önemli sonuçları olacak deprem riskine hazırlık çalışmalarını değerlendireceklerini belirterek, “İstanbul açısından milat olacak bu toplantıda deprem ile ilgili bu güne kadar neler yapıldığını değerlendireceğiz ve bundan sonra ne tür somut adımlar atacağımızı konuşacağız. İlçelerimizin bugüne kadar yaptığı çalışmaları koordine ederek milletimizin makus kaderini değiştirmek için buradayız. Bugün burada bir tarihe tanıklık ediyoruz” diye konuştu.

Van ve öncesinde yaşanan depremlerin ülkemizde depremin acısını sürekli gündemde tuttuğunu ifade eden Topbaş, şöyle konuştu: “Bu acıların bir daha yaşanmamasını istiyoruz. Van depreminin İstanbul'da beklenen depremden çok daha az olmasına rağmen millet olarak hep birlikte hareket etmemize rağmen yaraları sarmakta ne kadar zorlandığımızı gördük bu nedenle İstanbul'da meydana gelebilecek depremin sıkıntısını bertaraf etmek zorundayız.”

""

Bir ülke özelliği gösteren ve 1 milyon 600 bin yapı stoku barından İstanbul'un deprem sıkıntısını bertaraf etmek zorunda olduğunun altını çizen Topbaş, şunları söyledi: “Sayın belediye başkanlarımın döneminde yapılan yapıların imara uygun yapıldığını ve kaçak yapılara izin vermediklerini biliyorum. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Ancak, genel anlamda baktığımızda İstanbul için çok rahat konuşamıyoruz. Hep birlikte bir mutabakata vararak sorunu çözmek için gerekli adımları atacağız. Bu toplantı İstanbul ve milletimiz için hayırlı olsun.”

""

Toplantının ardından basına bir açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, toplantı ile ilgili bilgi verdi. Başkan Topbaş, 15 gün içerisinde İstanbul'da olası bir deprem afetine karşın önlem ve uygulamaları gerçekleştirecek bir komisyonun kurulacağını söyledi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72