Başkan Şadi Yazıcı, düğmeye bastı

Başkan Şadi Yazıcı, düğmeye bastı

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Başkan Şadi Yazıcı, düğmeye bastı

Tuzla'da trafik yoğunluğu yaşanan tek nokta olan İçmeler kavşağındaki sorunu çözmeye yönelik olarak belediye tarafından yürütülen yerinde dönüşüm projesinde inşaat çalışması başladı. Temel atma töreninde, kurban kesilmesi ve dua edilmesinin ardından, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın düğmeye basması ile temele ilk harç kondu. Çalışmaları tüm hızıyla devam eden projenin bir yılda tamamlanacağı bildirildi.

TOKİ, KİPTAŞ ve özel sektör tarafından yapılan toplu konutları, dört sanayi bölgesini, İstanbul Park'ı ve iki üniversiteyi, E-5'e bağlayan İçmeler kavşağı, bölgeye yapılan yatırımların artmasıyla trafiğin de yoğun olduğu bir yer haline geldi. Kavşak çevresinde yıllar önce yapılan imarsız binalar, hem trafik keşmekeşine sebep oluyor hem de trafik sorununun çözümünü zorlaştırıyordu.

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında düzenlenen İçmeler Kavşak Rehabilite projesi; kamulaştırma yapılmadan, imar planı ile trafik sorununu çözüme kavuşturan örnek bir proje. Yapılan anlaşma çerçevesinde, 2400 metrekare alanda bulunan imarsız 8 bina yıkılarak yerine 1560 metrekarelik 13 katlı modern bir bina yapılacak.  Açığa çıkan yerler ise yola dahil edilerek trafik sorunu ortadan kaldırılacak.

2400 metrekare alandaki 8 binanın yıkıldığı ve yerine 1560 metrekare alana 13 katlı binanın yapılacağı projede 48 daire ve 17 dükkan yer alacak. Hak sahiplerine birebir takas yapılacak proje kapsamında, 106 ila 133 metrekare arası değişen dairelerden 30 u hak sahiplerine diğer 18 daire ise müteahhit firmaya kalacak.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3