Başkan Birol Ekşi güven tazeledi

Başkan Birol Ekşi güven tazeledi

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Başkan Birol Ekşi güven tazeledi
1960 yılından günümüze, en köklü sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Sakatlar Derneği Anadolu Yakası Şube Başkanlığı'nın İçerenköy Cafe Milenyum'da gerçekleşen Olağanüstü Kongresi'nde yeniden Başkan seçilen Birol Ekşi yönetimi ve üyeleri, Vizyontürk TV'nin, ‘Törelerimiz Yörelerimiz' programında şair Zeynel Parmaksız'ın konuğu oldu.   

Vizyon Türk TV , 3 Mart 2007'de kurulan bir televizyon kanalı. Eski adı Kral Karadeniz TV. Türksat 3A, D-Smart ve Digiturk'te izleniliyor. Programları arasında dizi, siyaset, spor, müzik-eğlence, yaşam, teknoloji, sağlık, tartışma ve haber içerikli programlar yer almakta.   


""
 

Bölgenin ilk engelliler ve aileleri derneği olan Kadıköy Erengazi Sakatlar Derneği kurucusu ve seçimlerden sonra Ataşehir Engelliler Dayanışma Derneği adını alarak hizmet yapan; başarılı, deneyimli ve milli eğitimci kimliği ile de sevilen bir başkan olan Birol Ekşi yönetiminde yaptığı kongre sonrasında, 14 ilçede tüm engellilerin gönüllerine girmeyi, temsilciliklerin kurulması için ilçe belediye başkanlarından tam destek aldı. Başkan Ekşi yaptığı açıklamada; “İlk görev alanlarımız Erengazi bölgesi…Yani Ataşehir İlçesi… 1998 yılından beri sevgili Zeynel Parmaksız ile işbirliği içinde hizmet veriyoruz. Bundan böyle de Vizyontürk TV desteği ile sesimizi tüm sevenlerimize, üyelerimize daha gür duyuracağız” dedi.

Ekşi, açıklamasının devamında; “Önümüzdeki günlerde ilk etapta; ‘Engelsiz Yaşam Kent Projeleri' ile çalışmalar başlattık. Evsiz engellimiz kalmayacak. Aynı zamanda rehabilitasyon sağlık kompleksimiz ve konut yapımı için Dünya Bankası'na proje sunmaya hız verdik. 2. Etap'ta ise 2013 yılını, ‘Engelsiz Yaşama Destek Projesi' olarak 14 ilçede resmi ve özel kurum kuruluşlarımızla işbirliği içinde tüm engellilerimizle paylaşacağız. Bu arada tekerlekli sandalye dağıtımımız devam etmekte. İhtiyaç sahipleri bizlere ulaşabilirler” dedi.

Programa; kardeş dernek ERGÜÇDER Derneği Başkanı Vahap Koçak, Sinop Köy Dernek Başkanları, KUBAL Medikal Yönetim Kurulu Başkanı Ünzile Kubal ve çok sayıda engelli bireyler ile aileleri katıldı. Program sonunda, Sinop'a yollanmak üzere bir akülü araba ve çok sayıda manuel tekerlekli sandalye dağıtımı için karar alınarak bir liste yapıldı.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3