Barutçugil Ebruyu Elif'le buluşturdu

Sanat yaşamında 40'ıncı yılını kutlayan dünyaca ünlü ebru sanatçısı Hikmet ...

Barutçugil Ebruyu Elif'le buluşturdu

Sanat yaşamında 40'ıncı yılını kutlayan dünyaca ünlü ebru sanatçısı Hikmet ...

08 Temmuz 2013 Pazartesi 19:17
Barutçugil Ebruyu Elif'le buluşturdu
Sanat yaşamında 40’ıncı yılını kutlayan dünyaca ünlü ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil, ‘Ebrularda Elif Sergisi’ni Mehmet Akif Ersoy Sanat Evi’nde açtı.  Sanatçı, bu sergi için özel hazırladığı 60 eserinde,  bugüne kadar ebruda kullanılmayan büyüklükte kağıt ve kumaş malzeme kullandı.
Ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil’in Ebrularda Elif” adlı sergisi Mehmet Akif Ersoy Sanat Evi’nde açıldı. Elif ile ebruyu birleştiren 60 eserin yer aldığı serginin açılışında konuşan Hikmet Barutçugil, ebru sanatının öz sanatlarımızdan olduğunu ifade ederek, “Dışarıdan sanat ithal etmek yerine geleneksel sanatlarımızı ihya etmeye etmeliyiz. Çünkü Geleneksel sanatlarımız bizi yansıtan, öz sanatlarımızdır” dedi. Belediye Başkanı Dr.  Kenan Şahin de, Barutçugil’in eserlerini Pendik’te ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Pendikliler adına size teşekkür ediyorum. Ebru sanatı geleneksel sanatlarımızın en önemlilerinden biri. Bu serginin Ramazan arifesinde yer alması onu daha da anlamlı kılıyor” şeklinde konuştu. Açılış konuşmalarının ardından Hikmet Barutçugil, konuklara eserleri hakkında bilgi verdi.  Dünyaca ünlü ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil’in eserlerinden oluşan sergi, 12 Ağustos’a kadar açık kalacak. .
 
""
Hikmet Barutçugil kimdir?
 
1952′de Malatya’da doğan Hikmet Barutçugil, 1973′de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi, Uygulamalı Endüstri Sanatları Yüksek Okulu’nda tekstil eğitimine başladı. Yüksek öğreniminin ilk yılında tanıdığı ve öğrencisi olduğu Prof. Emin Barın’ın teşvikiyle hat sanatına ilgi duydu. Hat sanatı ile ilgili çalışmalarına başladığı sırada ebru sanatını keşfeden Barutçugil’in bu sanata duyduğu sevgi kısa zamanda tüm benliğini sardı. Barut Ebrusu diye bilinen ebru türünü bulan kişi olarak geçti. Türk Ebru Sanatı’nı tanıtmak ve yaymak amacı ile yurtiçinde ve yurtdışında bir çok sergi, kurs ve seminere imzasını attı. Sanatçı 1996 yılında Istanbul, Üsküdar’da kurdugu “Ebristan” Istanbul Ebru Evi’nde halen kagıt, kumas, seramik, cam, ahsap ve mum gibi malzemeler üzerine ebru çalısmalarına devam etmekte; hat, tezhip, minyatür, cilt gibi diger Türk sanatlarını da uygulayarak sürdürmektedir.
Son Güncelleme: 08.07.2013 19:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72