Bakkal, gıda hijyeni konusunda bilinçlendirildi

Bakkal, gıda hijyeni konusunda bilinçlendirildi

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Bakkal, gıda hijyeni konusunda bilinçlendirildi

Ümraniye Bakkallar Esnaf Odası'nın düzenlediği, bakkal, kuruyemiş ve market esnafına ‘gıda hijyen eğitimi' yoğun bir katılımla gerçekleşti. TESK Başkanı Bendevi Palandöken ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da programa katılanlar arasındaydı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) bünyesinde faaliyet gösteren Ümraniye Bakkallar Esnaf Odası ile İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılılık Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği, Ümraniye'deki bakkal, kuruyemiş ve market esnafına ‘gıda hijyen eğitimi' konusunda Ümraniye Belediyesi Kültür Merkezi'nde bir program düzenledi.

""

Programa yoğun katılım vardı

Bakkal, kuruyemiş ve market esnafının katıldığı, gıda hijyeninin eğitiminin önemini anlatan ve esnafın bu yönde bilinçlendirilmesini hedef alan eğitim programına, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Gül, Ümraniye Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Resul Taşçı,  Ümraniye İlçe Sağlık Müdürü Gökhan Karel, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan, ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı, İl Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Nazif Koca, civar ilçelerin ilçe tarım ve hayvancılık müdürleri, Ümraniye Belediyesi Birim Müdürleri,  Belediye denetim personeli ve esnaflar katıldı.

Bendevi Palandöken: “Bakkalımız bizim gözbebeğimizdir”

Programın açılış konuşmasını yapan Ümraniye Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Resul Taşçı, gıda hijyeninin önemine dikkat çekti. Taşçı, bakkal esnafının bir çok sorunu olduğunu ve bunlara çözüm bulunması gerekliliğine de vurgu yaptı.
TESK Başkanı Bendevi Palandöken ise bakkallarda yumurta satışına yasak geldi iddialarına açıklık getirdi. Palandöken, ''Bakkallarımızın yumurta satışı konusunda hiçbir sıkıntı yok. ‘Bu düzenlemeyle bakkalların yumurta satışı bitiyor' denilmişti. Ancak soğuk zincirde bir sorun oluşmadı. Vatandaşlarımızın yumurta ihtiyacı bakkallar tarafından gideriliyor. Düzenlemenin yürürlüğe girdiği günden bu yana hiçbir esnafa ceza kesilmedi. Her şey gıda kodeksine uygun yapılıyor'' ifadelerini kullandı. Palandöken, ayrıca bakkal esnafının bir gelenek olduğunu ve bu geleneğin asla bitmeyeceğine vurgu yaparak, “Yaşanan tüm zorluklara rağmen hala ayaktasınız. Sonunda karlı çıkan siz olacaksınız” dedi.

""

Birçok esnafın katıldığı toplantıda, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise, esnafın ekonominin bel kemiği olduğunu vurguladı. Hijyen konusunda Ümraniye Belediyesi olarak duyarlı olduklarını belirten Başkan Hasan Can, bu konudaki eğitim programlarının önemli olduğunu söyledi. Emeği geçenleri tebrik eden Başkan Hasan Can, Belediye olarak bu programlara her zaman destek olacaklarının da altını çizdi. 

Konuşmasının ardından TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve Ümraniye Bakkallar Odası Başkanı Resul Taşçı,  desteklerinden ötürü Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'a plaket takdim etti. Ayrıca Ümraniye Bakkallar Odası Başkanı Taşçı, TESK Başkanı Bendevi Palandöken'e de plaket takdim etti.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72