Bakan Dinçer Sultanbeyli'de

İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP)...

Bakan Dinçer Sultanbeyli'de

İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP)...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Bakan Dinçer Sultanbeyli'de

İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında yıkılıp yeniden yapımı tamamlanan 22 okul, toplu açılış töreniyle eğitim-öğretimin hizmetine girdi.

Toplu açılış törenin adresi Sultanbeyli Gediktaş Anadolu İmam Lisesi oldu. Açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Belediye Başkanı Hüseyin Keskin'in yanı sıra İstanbul Ak Parti Milletvekilleri Erol Kaya, İsmail Kahraman, Metin Külünk, İstanbul İl Genel Meclisi 1. Başkan Vekili Hayrettin Çelik, Sultanbeyli Ak Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

7 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerinin ardından 2006 yılında hayata geçirilen İSMEP kapsamında, muhtemel afetlere karşı İstanbul'da başta okullar ve hastaneler olmak üzere kamu binalarının yenilenmesini gerçekleştiren İPKB tarafından yapımı tamamlanan Sultanbeyli Gediktaş Anadolu İmam Lisesi'nin açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Gittiğim şehirlerde il veya ilçe yönetimi önem veriyorsa, o şehirlerimizde eğitim sorunlarının en aza indiğini gözlemledim. Bu vesileyle konuya duyarlı olan tüm yöneticilere ve kurumlara müteşekkirim" diyerek sözlerine başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak son 10 yıllık dönemde çok önemli başarılara imza attıklarını belirten Bakan Dinçer, 169 derslik yaptıklarını ve bu rakamın geçmişle kıyaslandığında yarısından fazlasına tekabül ettiğini belirterek, İstanbul için ayrı bir parantez açtık. 10 il haricinde derslik sorunu yaşamadıklarını söyleyen Bakan Dinçer, İstanbul'da yapılan derslik sayısının 2012 yılına kadar geçmişte yapılan orana eşitleneceğini belirtti ve açılan bu yeni dersliklere rağmen açığın devam ettiğini söyledi.

Törende konuşma yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, "Bugün İstanbul için özel bir gün. 22 okulumuzun daha açılışını yapmak bizleri mutlu ediyor" dedi. Sultanbeyli Gediktaş Anadolu İmam Lisesi'nin açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ise İstanbul genelinde açılışı gerçekleştirilen 22 okuldan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Bugün bizi yalnız bırakmadığı için Bakanımıza ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Keskin, "Uzun yıllardır eğitim veren imam hatip lisemizin binası, gençlerimizin daha iyi eğitim alabilmeleri için daha kullanışlı, daha sağlam olarak tasarlandı ve yeniden inşa edildi. Bununla birlikte 3 yıllık süreçte, il özel idaremiz, kaymakamlığımız ve milli eğitim müdürlüğümüz ile birlikte çalışmalar gerçekleştirdik. Belediye olarak arsa tahsisini yaptığımız 10 yeni okulumuz tamamlandı. Özel teşebbüsün ve bağışçıların da desteğiyle yapımı devam eden okullarımız tamamlandığında Sultanbeyli'nin eğitim noktasındaki ihtiyaçları biraz daha giderilmiş olacak" dedi.

Başkan Keskin, SBS'ye hazırlanan başarılı öğrencilere destek olmak amacıyla başlatılan SBS 1001 projesinin önemine değindi. Pendik Merkez İlköğretim Okulu ve Üsküdar Mehmetçik İlköğretim Okulu'nun açılışlarına canlı bağlantının gerçekleştirildiği törende, kurdele kesimi yapılarak Sultanbeyli Gediktaş Anadolu İmam Lisesi Sultanbeyli'ye armağan edilmiş oldu.

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3