Bakan Bayraktar, “Kimsenin burnunu kanatmayacağız”

Bakan Bayraktar, “Kimsenin burnunu kanatmayacağız”

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Bakan Bayraktar, “Kimsenin burnunu kanatmayacağız”
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi. Bakan Bayraktar, “Kimsenin burnunu kanatmayacağız. Bizim derdimiz insanımızın, fakir fukaranın yuvasını yapmak” dedi.

Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'de kentsel dönüşümün başladığı Esenler Havaalanı Mahallesi'nde incelemelerde bulundu. Havaalanı Mahallesi'nde açıklamalarda bulunan Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirterek, “Özellikle İstanbulumuzun kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Sadece İstanbul'un da değil, Türkiyemizin afet riski taşıyan binalardan kurtulmaya ihtiyacı var” diye konuştu.
5 Ekim 2012'de bir milat, bir seferberlik başlattıklarını ifade eden Bakan Bayraktar, “Bin 222 dairede yüzde 99.5 anlaşma sağladık. Kimsenin burnunu kanatmayacağız. Bizim derdimiz insanımızın, fakir fukaranın yuvasını yapmak. Hasta olduğumuzda nasıl hastaneye gidip check-up yaptırıyorsak insanlarımız da artık bulundukları evlerin sağlam mı, sakat mı olduğuna baktırmak zorundadır. Medeni devletimize de yakışan budur. Bunu dalga dalga yapacağız” ifadelerini kullandı.
Afet riski taşıyan bölgelere değinen Bakan Bayraktar, şöyle konuştu:
“Başta İstanbul olmak üzere afet riski taşıyan Bursa, İzmir, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, İzmir, Van gibi afet riski taşıyan şehirlerimizi çürük binalardan arındırmalıyız. Bu şekilde ülkemiz gelişmiş bir ülke olacaktır. Amerika'da, Japonya'da nasıl deprem olduğunda insanlar dalga geçiyorsa bizim insanımız da bu özgüveni sağlamayı hak etmiştir.”
Basın mensuplarının kentsel dönüşüm konusundaki sorularını da cevaplayan Bakan Bayraktar, bir takım alt yasaların olduğunu vurgulayarak, ”6 bin 300 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu, güçlü bir kanundur. Bu kanunda kapsamında afet riski taşıyan alan çalışmaları devam ediyor. Çalışmalarınız diğer alanlarda da devam ediyor” diye konuştu.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3