Bakan Bağış ve Vali Mutlu'dan ‘Horon Şov'

Bakan Bağış ve Vali Mutlu'dan ‘Horon Şov'

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Bakan Bağış ve Vali Mutlu'dan ‘Horon Şov'
Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen Hamsi ve Horon Festivali'ne katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu horon tepti. Vali Mutlu, elleriyle vatandaşlara balık ekmek ikram etti. Bakan Egemen Bağış da yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan için; "O, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en başarılı başbakanı oldu, inşallah başkanı da olacak” dedi.

Ümraniye Belediyesi ile Ümraniye Rizeliler Derneği'nin birlikte düzenlediği 1. Hamsi ve Horon Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Ümraniye Meydanı'nda düzenlenen festivalde yaklaşık 10 ton hamsi pişirilip Ümraniyelilere ikram edildi. Rize'yi Ümraniye'ye taşıyan festivale Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, çok sayıda AK Parti Milletvekili, Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek, Ümraniye AK Parti İlçe Başkanı Öztürk Oran, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve çok sayıda vatandaş katıldı. Karnaval havasında geçen festivalde, vatandaşlar bir yandan hamsi ekmeğin tadını çıkarttı bir yandan horon tepti.

""

Başkanlık mesajı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Rize'nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi olması nedeniyle ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti. Ümraniyelilere Başbakan Erdoğan'ın selamını ileten Bakan Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü; “Allah bu coşkunuzu daim etsin. Biz sizlerden aldığımız destekle Kaçkar Dağları gibi dimdik Türkiye'yi her geçen gün daha yükseklere taşımaya devam ediyoruz. Benim bir tezim var. Ben diyorum ki, 'Bizim ülkemizde eğer Urfa şanlıysa, Antep gaziyse, Maraş kahramansa Rize, İstanbul ve Siirt de mübarektir. Çünkü bu üç şehir Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük liderinin doğmasına vesile olmuştur. Rize'nin ekmeğini yiyip, Rize'nin evladı Siirt'te şiir okuduğu için birileri tarafından hapsedilmişti. Ama İstanbul halkının ona olan muhabbeti tüm Türkiye'ye bir aydınlanma getirdi. Türkiye'nin sorunlarını çözen, sadece bizleri değil dünyadaki bütün mağdurların ümidi haline gelen bir dünya liderinin olmasına vesile olmuştur. Rize'nin o güzel uşağına ders kitaplarındaki bir şiiri okuduğu bahanesiyle hapse gönderirlerken, artık muhtar bile olamaz demişlerdi. Ama hamdolsun o, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en başarılı başbakanı oldu, inşallah başkanı da olacak.”

""

Kaçkar Dağları gibi dimdik duruyoruz

Türkiye'nin hak ettiği noktaya gelmesi için çalıştıklarını dile getiren Bakan Bağış, şunları söyledi: “Avrupa Birliği sürecinde bizim kararlılığımızı, bizim o dik duruşluluğumuzu anlayamayanlara geçenlerde sizin memleketinizden bir mesaj göndermiştim. Türkiye'nin yükselişini sindiremeyenler Anzer balı yesinler, üstüne de bir yudum Rize çayı içsinler demiştim. Hamdolsun Avrupa'da Türkiye'nin önüne engel olabileceğini zannedenlere Sayın başbakanımızdan aldığımız güçle, Kaçkar Dağları gibi dimdik duruyoruz. Onlara anladıkları dilden cevap veriyoruz. Sizlerle birlikte daha da güçlüyüz. Sizden aldığımız enerjiyle Türkiye'nin yükselmesi yolunda ter dökmeye devam edeceğiz.”

""

Vali Mutlu, hemşerileriyle buluştu

Aslen Rizeli olan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, hemşerileriyle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. İstanbul'un ilçelerinde bu tür festivallerin yapılmasının memnuniyet verici olduğunun altını çizen Vali Mutlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Rizeliler hasret kaldıkları horonu ve hamsiyi her vesileyle bir araya gelip kültürlerini yaşıyor. Bu etkinlik genelde yaz dönemlerinde yapılırdı ama artık kış dönemlerine de sarktı. Bu etkinliğimize ev sahipliği yapan Ümraniye Belediye Başkanımıza ve yetkililerine yürekten teşekkür ediyorum. Yağmur yağıyor. Yağmur bizim Rize'mizin en değerli sembolü. Yağmur yağdığı vakit biz kendimize geliyoruz, canlanıyoruz. Yağmur durduğu vakit enerjimiz azalıyor. Yağmur da olsa biz birlikte oluruz. Yağmur altında da günümüzü kutlarız diyip meydanlara geldiniz. Rize'ye ve Karadeniz'e sahip çıktınız.”
Vali Mutlu, Türkiye'nin coğrafi özelliklerine değinerek cennet benzetmesi yaptı. Vali Mutlu, Güzel yurdumuzun ekmeğini birlikte bölüşelim, tatlı yiyelim tatlı konuşalım” diyerek festivalin birlik ve beraberlik açısından güçlü bir mesaj olduğunu söyledi.

""

Hamsi çay bahanedir asl olan muhabbettir
Festivale ev sahipliği yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise, “Ümraniye'miz bu tür güzel etkinliklerin başını çeken ilçelerden biridir. Ümraniye'mizde güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz ve yapmaya çalıştığımız işlerin başında da milletimizi birbirine kenetleyecek, milletimizin ruh dünyası arasında birlikteliği sağlayacak, kardeşliği sağlayacak; bir ve aynı davanın insanları olan bu memleketin çocuklarını birbirleriyle kucaklaştıracak etkinlikler doğrusu bizim yüreğimizde yer buluyor. Hamsi çay bahanedir, asl olan muhabbettir” dedi.
Başkan Can, Türkiye'nin büyük bir mozaik olduğunu belirterek, Türkiye'deki her kesimin bu mozayiğin renkleri olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Bakan Egemen Bağış, Vali Hüseyin Avni Mutlu ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile diğer konuklar Karadeniz'in meşhur oyunu horonu tepti.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72