Bakan Bağış ve Başkan Can, ‘Baş Çarşısı'nı gezdi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Ümraniye Belediye...

Bakan Bağış ve Başkan Can, ‘Baş Çarşısı'nı gezdi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Ümraniye Belediye...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Bakan  Bağış ve Başkan Can, ‘Baş Çarşısı'nı gezdi

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile beraberindekiler, kültür merkezinin açılışı öncesinde, Saray Bosna'nın bazı tarihi ve kültürel mekânlarını gezdi.

Ümraniye Belediyesi'nin Fojnica'da yaptırdığı Fojnica Belediyesi Ümraniye Kültür Merkezi'nin açılışı için Bosna'ya giden Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Ümraniye Belediye Başkan Hasan Can, Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Mihrimah Belma Satır, Osman Boyraz, İbrahim Yiğit, Nureddin Nebati ve gazetecilerle birlikte Saray Bosna'nın ünlü Baş Çarşısı'nı ziyaret etti. Bosna-Hersek'in başkenti Saray Bosna'nın merkezinde yer alan ve 16. yüzyılda Osmanlılar tarafından kurulmuş çarşıyı gezen Bakan Bağış ve Başkan Hasan Can, rehberlerden burayla ilgili bilgiler aldı.

Bosna Savaşı sırasında Sırp ordusunun imha etmeye çalıştığı başlıca hedeflerden olan Baş Çarşı, İstanbul camilerinin mimari tarzında inşa edilmiş, Osmanlı camileriyle çevrili olan Baş Çarşı'da Bosna Beylerbeyi Gazi Hüsrev Bey tarafından yaptırılmış bir han, medrese ve çok sayıda imaret bulunuyor. Bakan Bağış, Başkan Hasan Can ve beraberindekiler, Baş Çarşı'sı dışında, savaş yıllarında Bosnalıların yaptığı yer altı tüneli ile şehre ait çeşitli tarihi ve kültürel mekânları da gezdi.

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72