Avrupa Gençlik Parlamentosu Şile'de toplanacak

Avrupa Gençlik Parlamentosu 69. Uluslararası Toplantısı, 23 Mart - 1 Nisan..

Avrupa Gençlik Parlamentosu Şile'de toplanacak

Avrupa Gençlik Parlamentosu 69. Uluslararası Toplantısı, 23 Mart - 1 Nisan..

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Avrupa Gençlik Parlamentosu Şile'de toplanacak

Avrupa Gençlik Parlamentosu 69. Uluslararası Toplantısı, 23 Mart - 1 Nisan 2012 tarihleri arasında ilk kez İstanbul'da gerçekleştirilecek. “Avrupa'nın kültürel farklılıkları arasında köprü kurmak” amacıyla yola çıkan bir topluluk olan Avrupa Gençlik Parlamentosu Derneği'nin 69. Uluslararası Toplantılarına, 36 ülkeden 300'den fazla üyenin katılacağı bildirildi.

Çeşitli etkinliklerle gerçekleşecek olan ve bir hafta sürecek olan toplantılarda ilk olarak 23 -26 Mart tarihleri arasında gençlerin Şile'de bir araya gelerek eğitim çalışmaları yapacağını belirten Organizasyon İletişim ve Halkla İlişkiler Direktörü Esma Cansu Çevik, “Bu toplantı çerçevesinde yapılacak olan Avrupa Gençlik Parlamentosu Derneği Olağan Genel Kurulu'nun açılışı 26 Mart'ta saat 20.00'de Bahçeşehir Ünivertsitesi'nde yapılacak. Genel Kurul çalışmaları ertesi gün Bahçeşehir Üniversitesi'nde devam edecek. Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. F. H. Burak Erdenir, Ak Parti İstanbul Milletvekili Mesude Nursuna Memecan, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Eski Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Şimşek, Bahçeşehir Üniversitesi'nde 26 Mart 2012 tarihinde yapılacak açılış töreninde katılımcılara seslenecekler" dedi.

Toplantı süresince Türkiye - AB ilişkileri, küresel ısınma ve iklim değişikliği, Avrupa'da kültürel kimlik tartışmaları, değişen Ortadoğu'da Avrupa'nın rolü gibi pek çok konunun konuşulacağını belirten Avrupa Gençlik Parlementosu İletişim ve Halkla İlişkiler Direktörü Esma Cansu Çevik, şunları söyledi: "Toplantı genç Avrupa'lılara yol gösterici olacaktır. Onganizasyon Komitesi Başkanlıklarını Ezgi Teksoy ve Olcan Torun yapıyor. Martin Schulz (Avrupa Parlamentosu Başkanı) ve Thorbjørn Jagland (Avrupa Konseyi Genel Sekreteri)'ın himayesi altında düzenlenmekte olan Avrupa Gençlik Parlamentosu 69. Uluslararası Oturumu komite çalışmaları sonucunda hazırlanacak ve Genel Kurulda tartışılacak karar taslakları, Avrupa Parlamentosu ve ilgili uluslararası kurum ve kuruluşlar ile paylaşılacaktır. Ayrıca Avrupa Gençlik Parlamentosu'nun Onur Komitesi'nde José Manuel Barroso (Avrupa Komisyonu Başkanı), Maroš Šefcovic (Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı) ve Neelie Kroies (Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı) gibi isimler bulunmaktadır. "

 

6 aydan fazla bir süredir, yurtiçi ve yurtdışında çeşitli üniversitelerde ve liselerde öğrenimlerini sürdüren 27 öğrenciden oluşan bir ekiple organize edilen bu etkinliğin, T.C. Başbakanlık Tanıtma Fonu, Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı ile Vehbi Koç Vakfı, İstanbul Ticaret Odası, Tekfen Vakfı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çınar Tur, FMV Işık Okulları, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Pelit, Coca- Cola, ETİ, Kahve Dünyası ve Türk Hava Yolları tarafından desteklendiği belirtildi.

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72