Ataşehirli 60 kadın daha okuma-yazma öğrendi

Ataşehir Belediyesi tarafından kurulan Ataevlerinde kadınlara yönelik..

Ataşehirli 60 kadın daha okuma-yazma öğrendi

Ataşehir Belediyesi tarafından kurulan Ataevlerinde kadınlara yönelik..

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Ataşehirli 60 kadın daha okuma-yazma öğrendi

Ataşehir Belediyesi tarafından kurulan Ataevlerinde kadınlara yönelik okur-yazarlık kursları devam ediyor. 30 Ağustos, Yeni Çamlıca ve Âşık Veysel Ataevlerinde okuma-yazma kursuna katılan 60 kadın daha Milli Eğitim Bakanlığı onaylı okuma-yazma belgelerini aldı.

Ataşehir Belediyesi ile Ataşehir Halk Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa yürüttüğü ve AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı)'e bağlı gönüllü eğitimciler tarafından verilen okur-yazarlık kursları, gelecek nesillerin ilk ve en büyük eğitimcisi olan annelerin okur-yazar olmalarını sağlamayı amaçlıyor.

Kadınların okur-yazarlık kurslarında yalnız olmadıklarını hatırlatmak için toplu olarak gerçekleştirilen okur-yazarlık belgesi töreninde, belge alan kadınlar duygu ve düşüncelerini arkadaşlarıyla paylaştı. İlerlemiş yaşlarına rağmen okuma-yazma bilmemenin eksikliğini ve mahcubiyetini giderdikleri için memnuniyetlerini dile getiren kadınlar, emeği geçen öğretmenlerine ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'ye teşekkürlerini ilettiler.

Okuma-yazma öğrenen kadınlar, yine Ataşehir Belediyesi tarafından Ataevlerinde ücretsiz olarak verilen el sanatları ve takı-tasarım kurslarına katılarak kendilerine ekonomik katkı sağlayacaklarını belirttiler. Başkan Battal İlgezdi de okur-yazarlık belgesi alan kadınlara gönderdiği mesajda “Her yaştan kadının sosyal yaşamda ve üretimde yerini alması gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle başlattığımız bu kurslara gösterdiğiniz ilgi bu projenin ne kadar doğru olduğunu bize bir kez daha gösterdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


""

Bölgede, okuma ve yazma bilmeyen kimseyi bırakmamak için başlatılan projede;15'er kişilik sınıflar dolduğu anda eğitimler Ataevlerinde başlıyor. 2009 yılında kurulan Ataşehir Belediyesi tarafından verilen bu hizmetle 3 yılda ilçedeki 600'e yakın kadın bu kurslara katıldı. 3 ay süren okuma-yazma kurslarına katılmak isteyen kadınlar Ataevlerine ve Ataşehir Belediyesi Merkez Binasına başvurabilirler.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72