Ataşehir'de kapı kapı çevre bilinci

Ataşehir'de kapı kapı çevre bilinci

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Ataşehir'de kapı kapı çevre bilinci

Ataşehir Belediyesi tarafından 2009 yılında başlatılan Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi, yapılan kapı kapı bilgilendirme çalışmaları ile devam ediyor.

 

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından ambalaj atıklarının kaynağında ayrı ayrı toplanması kapsamında; 2009 yılında Atatürk ve Barboros mahallerinde, 2010 yılında İçerenköy, Küçükbakkalköy, İnönü ve Fetih mahallelerinde, 2011 yılının ilk döneminde ise Yenişehir, Yeniçamlıca ve Mevlana mahallelerinde kapı kapı bilgilendirme çalışması yapılarak toplamda 87 bin 321 ev ve işyerine ulaşıldı.

 

2011 yılının ikinci döneminde ise Kayışdağı, Mimar Sinan ve Ferhatpaşa mahallerinde çalışma yapılarak 15 bin 872 ev ve işyerine daha bilgi verilecek. Aylık ortalama 650 ton ambalaj atığı toplanan Ataşehir'de; yapılan bilgilendirme çalışmaları ve ilçeye yerleştirilen geri dönüşüm kutuları, kumbaraları ve konteynerlar ile geri kazanım projelerinin hedefi, aylık 1000 ton ambalaj atığına kaynağında ulaşmak.   

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3