Ataşehir'de 'Damacana ile su dağıtımı' başladı

Ataşehir Belediyesi sosyal projelerini her geçen gün arttırarak sürdürüyor.

Ataşehir'de 'Damacana ile su dağıtımı' başladı

Ataşehir Belediyesi sosyal projelerini her geçen gün arttırarak sürdürüyor.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Ataşehir'de  'Damacana ile su dağıtımı' başladı

Ataşehir Belediyesi sosyal projelerini her geçen gün arttırarak sürdürüyor. 2010 yılında başlattığı mahallelerde ücretsiz su dağıtımı hizmetine farklı bir boyut getiren Ataşehir Belediyesi, tankerle su dağıtımını durdurarak damacana ile su dağıtmaya başladı. İlçenin 16 mahallesinde haftada 4 bin damaca su dağıtımı gerçekleştiriliyor.

 

Ataşehir Belediyesi'ne kimlik fotokopileri ile başvuran Ataşehirliler için ihtiyaç sahibi olup olmadığı yönünde bir araştırma yapılıyor. İhtiyaç sahibi oldukları tespit edilen Ataşehirlilere damacana su alabilmeleri için birer kart veriliyor. Kartı ile su dağıtım noktasına gelen ihtiyaç sahipleri kartlarını elektronik cihaza okutarak 2 damacana su alıyor. Her hafta ihtiyaç sahibi olan her eve 2 damacana su dağıtımı gerçekleştiriliyor.

 

Ataşehir'in 16 mahallesinde su dağıtım noktaları oluşturuldu. Vatandaşlara duyurulan gün ve saatlerde dağıtım yapılacak mahalleye gelen su dağıtım aracında ki görevlilere 'Su alma kartını' gösteren ve boş damacanayı teslim eden hiçbir sıkıntı çekmeden dolu damacanayı alıyor.


""

 

Katıldığı tüm toplantılarda kendisinden ihtiyaç sahiplerinin içme suyu talep ettiklerini söyleyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi: "İnsanlarımızı o kadar yoksullaştırdılar ki damacanayla su alamaz hale getirdiler. İçme suyunu musluk suyundan karşılamak zorunda kalıyorlar. Biz de sosyal belediyecilik anlayışının gerekliliklerini yerine getirerek evine damacanayla içme suyu alamayacak durumda olan vatandaşlarımıza haftada 2 damacana su yardımı yapıyoruz. Uygulamadan halkımız çok memnun. Dağıtılan suyu da beğeniyorlar"  dedi.

 

 

""

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72