Ataşehir'de çöpler yer altına alınıyor

Ataşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü daha temiz ve sağlıklı bir...

Ataşehir'de çöpler yer altına alınıyor

Ataşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü daha temiz ve sağlıklı bir...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Ataşehir'de çöpler yer altına alınıyor

Ataşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü daha temiz ve sağlıklı bir Ataşehir için ilçedeki çöp konteynırlarını yer altına almaya başladı. Konteynırlır yer altına alınırken belirli çöp toplama noktaları seçiliyor ve konteynırlar buralara yerleştiriliyor. Bu uygulama ile ilçenin merkezinde çöp toplanması önlenmiş oluyor.

İlk etapta Batı Ataşehir'deki 50 çöp konteynırı oluşturulan toplama noktalarında yer altına alındı. Siteler çöplerini toplama araçları ile getirip bu konteynırlara atıyor.  Böylece konutların yoğun olduğu bölgelerden çöpler uzaklaştırılmış oluyor. Ataşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne ait özel araçlarla bu konteynırlar her gün boşaltılıyor.

Batı Ataşehir'in yanı sıra Yenişehir ve Atatürk Mahalleleri'nde de bazı bölgelerde konteynırların yer altına alınma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Ataşehir'in farklı bölgelerine yıl sonuna kadar 130 adet yeraltı çöp konteynırı yerleştirilecek. Belirlenen program kapsamında kısa sürede hem sağlıklı hem de daha çağdaş olan yer altı çöp konteynırı sistemi ilçe genelinde yaygınlaşmış olacak.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, sağlıklı yaşamın sağlıklı ortamlarla sağlanabileceğine dikkat çekerek, “Çöp konteynırlarını yer altına alıp, düzenli olarak boşaltılması ile hem çevre kirliliğini önleyeceğiz hem de Ataşehir'i çöp kokularından arındırmış olacağız” dedi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3