Ataşehir YSÖP ile örnek başarı gösterdi

Ataşehir YSÖP ile örnek başarı gösterdi

Ataşehir YSÖP ile örnek başarı gösterdi

Ataşehir YSÖP ile örnek başarı gösterdi

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Ataşehir YSÖP ile örnek başarı gösterdi

Ataşehir YSÖP ile örnek başarı gösterdi

 

Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı (YSÖP) kapsamında; başarılı bir çalışma gerçekleştirerek yüzlerce çocuğu okula kazandıran Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bu haklı gururu kamuoyuyla paylaştı.

""

 

Türkiye genelinde uygulanan Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı (YSÖP), Ataşehir'de yüksek bir başarı oranıyla gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, şube müdürleri, öğretmenler ve okul yöneticileri, bu haklı gururu bölge yerel basın mensuplarının katıldığı kahvaltılı bir toplantıyla tüm ilçe kamuoyuyla paylaştı. Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu da kahvaltılı basın toplantısına katılarak çalışmalar hakkında bilgi aldı ve YSÖP'ü başarıyla uygulayan ilçe milli eğitim müdürlüğünü kutladı.

 

Çalışmak zorunda olan ya da sokakta yaşadığı için okula gidemeyen çocukların okula kazandırılması projesi YSÖP kapsamında; Ataşehir'de büyük bir başarı örneği sergilendiğine dikkat çeken İlçe Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, “Elbette bu çalışma bütün ülke genelinde yapıldı. Ancak bizim, Ataşehir'de ulaştığımız sonuç diğer tüm ilçelere göre çok daha başarılı bir nokta” dedi. Çalışmayı yürüten şube müdürleri ve okul idarecileri ile öğretmenleri kutladığını da ifade eden Karataş, konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

 

“İlçemizde yaklaşık 800 civarında çocuğumuz çeşitli nedenlerle okula gitmiyordu ya da gidemiyordu. İşte biz bu program kapsamında bu aileleri tespit ettik ve bire bir çalışmanın eseri olarak bu 800 çocuğumuzdan 70 tanesi hariç, çeşitli ihtiyaçları karşılanarak hepsini okullu yaptık. Geldiğimiz noktayı başarılı olarakg örüyoruz ama yeterli olarak değerlendirmiyoruz. Yüzlerce çocuğumuzu okullu yaptık ancak kalan bu 70 öğrencimizi de mutlaka okullu yapmak için çaba ve gayret sarfedeceğiz. Bu yeni dönemde de yine çeşitli nedenlerle okula gidemeyen çocuklarımızı tespit edip, ailelerini ikna etme suretiyle hızla eğitime kazandıracağız” dedi.

 

Ataşehir Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu da, yapılan çalışmanın örnek niteliği taşıdığını ifade ederek okula gidemeyen çocukların toplumun ana sorunlarının başında geldiğini söyledi. Elbirliği içerisinde bu çocukları okula kazandırmanın önemine işaret eden çelenkoğlu, “Ataşehir ilçemizin bu noktada başarılı bir sonuç elde etmesi sevindirici. Herkesi kutluyorum” dedi. Daha sonra slayt gösterisi eşliğinde YSÖP çalışması anlatıldı ve sokak çocuklarının topluma kazandırılması noktasında bu güne kadar yapılan ve bundan sonra yapılması gereken çalışmalar anlatıldı.

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72