Ataşehir finanstan sonra ‘eğlence'nin de merkezi

Ataşehir finanstan sonra ‘eğlence'nin de merkezi

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Ataşehir finanstan sonra ‘eğlence'nin de merkezi

Ataşehir finanstan sonra ‘eğlence'nin de merkezi

Anadolu yakasının hızla gelişen ilçesi Ataşehir'i finans merkezi yapacak projenin açıklanmasının ardından yabancı yatırımcılar bölgeyi mercek altına aldı.

Ataşehir'e Amerikalı bir grup eğlence merkezi ve plaza inşası için, İngiliz bir şirket de 2 milyar dolarlık yatırımla Disneyland tarzı  bir kompleks kurmak için harekete geçti. TOKİ'nin bölgede başladığı kentsel dönüşüm projeleriyle konut sektörünün de hızlandığı Ataşehir'in Belediye Başkanı Battal İlgezdi, kentsel dönüşüm projeleri ve İstanbul Finans Merkezi'nin yabancı ve yerli yatırımcıların bölgeye akın etmesine yol açtığını söyledi. “Belediye olarak en fazla ruhsat başvurusu yapılan ilçelerdeniz” diyen Battal İlgezdi;

“1/5.000'lik planların çalışmaları tamamlandı ve büyükşehire gönderildi. Bu planların bir an önce çıkması durumunda yatırımların hızla gelmesi mümkün. Şu anda yabancı şirketlerin büyük yatırım talepleri geliyor, ancak verecek arsamız yok. Örneğin İngiliz bir şirket Disneyland gibi bir eğlence merkezi için 2 milyar dolara kadar yatırım yapabileceğini söyledi. Amerikalı bir şirket de büyük bir yatırım yapmak için arsa talep ediyor. Bu nedenle imar planlarının bir an önce çıkması çok önemli” diye konuştu.

Ataşehir'i gecekondudan arındırarak modern bir şehir haline getirmeye çalıştıklarını söyleyen Battal İlgezdi “Biz Ataşehir'i, kültür, sağlık ve eğitim tesisleriyle donatmak istiyoruz. Şimdiden iki üniversite gelmek için karar verdi. Fenerbahçe ve Acıbadem üniversite kurmak için başvurusunu yaptı. Yerleri hazır” dedi. İlgezdi, Ataşehir'in merkezindeki sebze-meyve halinin ve gümrüğün Tuzla'ya taşınacağını söyledi.

Emekevler projesini de yapacaklarını belirten İlgezdi, “400 ev var. Biz burada kimseyi mağdur etmeden yapacağımız evlerden brüt 100 metrekarelik bir daire vereceğiz. Aynı yerde 110 bin metrekarelik bir de park yapılacak. Ataşehir bölgenin nefes alınabilecek yerleşim birimi olacak” diye konuştu.

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3