Ataşehir çekim merkezi oluyor

İstanbul Borsası'na ev sahipliği yaparak İstanbul'u uluslararası finans merkezliğine taşıyacak olan Ataşehir'de, çalışmalar başladı.

Ataşehir çekim merkezi oluyor

İstanbul Borsası'na ev sahipliği yaparak İstanbul'u uluslararası finans merkezliğine taşıyacak olan Ataşehir'de, çalışmalar başladı.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Ataşehir çekim merkezi oluyor

Kamu bankalarının genel müdürlükleri ile İstanbul Borsası'na ev sahipliği yaparak İstanbul'u uluslararası finans merkezliğine taşıyacak olan Ataşehir'de, çalışmalar başladı.

 Kamu bankalarının genel müdürlükleri ile İstanbul Borsası'na ev sahipliği yaparak İstanbul'u uluslararası finans merkezliğine taşıyacak olan Ataşehir, hem gecekondulardan temizleniyor hem de eğitim ve sağlık merkezi yatırımlarını çekiyor.

İstanbul'un en genç ilçesi olmasına rağmen 4 eski ilçeden gecekonduların ağırlıkta olduğu sorunlu bölgeleri devralan Ataşehir'de Belediye Başkanı Battal İlgezdi iki ayrı mahallede ‘Yerinde dönüşüm' projesi ile gecekonduların yerine 5 bin yeni konut kazandıracak.

400 gecekondunun bulunduğu Emekevler'de 1.200 konutluk proje başlatacak olan İlgezdi, Yenişehir'de de TOKİ ile 4 bin 500 konut üretecek. Yenişehir'de 1.250 gecekondu olduğunu belirten İlgezdi, “Bin 50'si ile anlaşma sağladık. Diğerleri ile de anlaşmak üzereyiz” dedi.

Başkan İlgezdi açıklamasında,“Herkes Ataşehir'in ön yüzünü biliyor ama, arkasında gecekondular ağırlıkta. Biz tüm ilçenin finans merkezi sıfatına layık olmasını istiyoruz. 1/5 binlik planlarımız büyükşehirden çıkarsa gecekondu bırakmayacağız. Arka mahalleler de gelişimden yararlanacak.

Zaten hiçbir gecekondu sahibi mülkünü satmıyor, fiyatlar hızla tırmanıyor. Üsküdar, Ümraniye, Kadıköy, Sancaktepe'den yer aldık. Planlı olan tek mahallemiz Ataşehir'in ön yüzü ve İçerenköy kısmıydı. Dönüşüm yerlerinde mülk sahiplerine kira yardımı yapıyoruz. 50 metrekare yeri olana 140 metrekarelik daire veriyoruz.

Başlangıçta 50 bin lira olan yer şimdi 300 bin lira oldu. Yani İFM'ye komşu olmak da kazandırıyor. Burası eğitim ve sağlık merkezi de olacak. Fenerbahçe ve Acıbadem birer üniversite kuracaklar. Yatırım bütçesi 15 milyon lira olan, 1500 kişilik kongre salonu olan kültür merkezi de yapacağız” dedi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3