Ardahan'ın eğitim çıtasını yükseltecek örnek oluşum!

Eğitime destek gecesini bu yıl da coşkulu bir katılımla gerçekleştirdi...

Ardahan'ın eğitim çıtasını yükseltecek örnek oluşum!

Eğitime destek gecesini bu yıl da coşkulu bir katılımla gerçekleştirdi...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Ardahan'ın eğitim çıtasını yükseltecek örnek oluşum!

 Merkezi İstanbul'da bulunan Kemal Avşar başkanlığındaki Ardahan İli Gölgeli Köyü Eğitime Destek Derneği, ikinci eğitime destek gecesini bu yıl da coşkulu bir katılımla gerçekleştirdi.

 

Ardahan'ın son yıllarda Türkiye genelindeki eğitim sıralamasında üst üste son sıralarda yer almasından hareketle 2009 yılında İstanbul Beykoz'da kurulan Ardahan İli Gölgeli Köyü Eğitime Destek Derneği, eğitime destek amaçlı etkinlik ve çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Derneğin bu maksatla geçtiğimiz yıl, ilkini düzenlediği ‘eğitime destek gecesi'nin bu yılki ikinci gecesinde Başkan Kemal Avşar ve dernek yöneticilerine eğitim gönüllülerinden tam destek geldi.


""

 

By Otel'deki coşkulu geceye evsahibi olarak Dernek Başkanı Kemal Avşar ve yöneticileriyle birlikte; Dernek Kurucu Başkanı Cemal Avşar, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, İstanbul Yerel Basın Birliği Kurucu Başkanı ve Yıldız Medya Grubu Sahibi Ali Rıza Yıldız, A Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Delen ve Hoçvan Federasyonu Başkanı Güven Yıldız'ın yanı sıra, eğitim gönüllüsü üst düzey bir çok davetli katıldı. Sunuculuğunu Ahmet Avşar'ın yaptığı gecede halaylar çekip, birlik ve beraberlik mesajları veren konuklar, eğitime destek sözü verdiler.

 

Gecede bir selamlama konuşması yapan Dernek Başkanı Kemal Avşar, dernek olarak yaptıkları çalışmalara değindi. Kendilerine destek olan tüm eğitim gönüllülerine teşekkür eden Avşar, “Bu sorunun sorumluluğu hepimizin” diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi: Değerli eğitim gönüllüleri Ardahan ilimizin son yıllarda eğitim sıralamasında üst üste türkiye sonuncusu olmasından hareketle kurmuş olduğumuz derneğimizin 2. eğitime destek gecesine hoşgeldiniz.


""

 

Siz kıymetli eğitim gönüllülerimizin destekleriyle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yarınları için gayret ediyoruz. Bu yolda bizimle birlikte hareket eden iyi yürekli sayısız eğitim gönüllümüzle beraber inşaallah Ardahanımızı hakettiği yerde görmek için bir an bile duraklamadan çalışmaya devam edeceğiz. Gölgeli Köyü'nden başlayan bu kar topu inşaallah Ardanımıza örnek olur ve çığa dönüşür. Bizler çok iyi biliyoruz ki; buradaki sorunun sorumluluğu hepimizin.


""

 

Artık bu üzüntü veren tabloyu sadece televizyon haber programlarında izlemekle kalmayacak, her birimiz bu bölgedeki bir öğrenci kardeşimizin bir öğretmenimizin elinden tutarak sorunun ne olduğunu öğrenmek adına kimin haklı kimin haksız olduğunu araştırmakla vakit kaybetmeden gerekli malzeme, araç-gereç, maddi ve manevi desteklermizle Ardahanımıza yakışmayan bu talihi değiştirmeliyiz. Bu, benim bölgemizdeki tüm sivil toplum örgütlerine çağrımdır.


""

 

Sivil toplum örgütleri olarak, bizler üzerimize düşen görev ve sorumlulukları layıkıyla yerine getirirsek; bürokratlarımız da Ardahan'da görev yapan eğitimcilerimizin uzun süre görev yapmalarını kolaylaştıracak gerekli alt yapıyı hazırlar ve bu noktadaki diğer sorunları da giderirlerse tüm problemler daha rahat çözülmüş olur.


""

 

Bizler Gölgeli Köyü Eğitime Destek Derneği olarak alt yapısını 2007 yılından itibaren oluşturduğumuz derneğimizle, Gölgeli Köyü İlkokulu'nun eğitim için gerekli olan tüm malzeme ihtiyaçlarını eksiksiz karşılıyoruz, bunun yanında öğrenci kardeşlerimizin her yıl kırtasiye, giyim vb. tüm ihtiyaçlarını mutad bir şekilde karşılıyoruz.

 

Derneğimiz bünyesinde gönüllü uzman eğitimci arkadaşlarımızdan oluşturduğumuz eğitim komisyonumuz ciddi ve profesyonel bir şekilde köyümüz okulu ile  her an irtibat halinde ve her türlü ihtiyaçlarını anında karşılamakta. Şunun da özellikle bilinmesini istiyoruz bu çalışmaları yaparken hiç kimsenin bravolarına aldırış etmeyeceğiz. Çalışmalarımızın karşılığını sadece Rabb'imizden bekleyeceğiz.


""

 

Fani dünyanın değersiz dünyalıkları karşısında insanların övgü ve yergilerine hiç aldırış etmeden samimi gayretlerimizi ortaya koyacağız, sonucu tayin Rabb'imize aittir. Hem insanların bizlerin hizmetlerine karşılık yapabilecekleri her türlü teşekkür ilahi nimetlerin karşısında bir hiçtir ve geçicidir.


""

 

Çıktığımız bu kutlu yolda başta yönetim kurulumuza, eğitim komisyonumuza, altın adamlarımız olan  bursiyerlerimize bizimle birlikte hareket eden tüm iyi yürekli eğitim gönüllülerimize çok teşekkür ediyor tüm Ardahanlı hemşehrilerimizin ve Türkiye'deki eğitim gönüllülerimizin Ardahanımızı eğitimde hak etttiği yere getirmek için birlikte çalışmaya davet ediyoruz. Bu uğurda bir avuç naçiz harcımız bulunursa ne mutlu bizlere. Bizler tek kanatlı kuşlarız, ancak birbirimize sarılırsak uçarız.”

                                                          

Kurulmasının üzerinden sadece 2 yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen, çok elit ve başarılı projelere imza atan dernek, bu organizasyonla dikkatleri bir kez daha eğitime çevirdi. Dernek şu an 43 öğrenciye düzenli olarak burs desteği sağlıyor. Gecede bir araya gelen eğitim gönüllüleri, eğitime yapılan destek ve katkıları anlatan sinevizyon gösterimini izlerken böyle bir çatı altında buluşmanın haklı gururunu yaşadılar.

 

Yaptıkları tüm çalışmaları bir tanıtım broşürü ile misafirlerine ve kamuoyuna sunan dernek yöneticileri, kendilerine destek olan gönüllülerin güvenini bir kez daha perçinlediler. Bir köy derneği olmasına rağmen, adeta bir il derneği veya vakıf gibi profesyonel şekilde çalışan dernek, bünyesinde üst düzey eğitimcilerden oluşturduğu komisyon ile eğitime % 100 destek ile yoluna emin adımlarla devam edeceğini bu gece ile bir kez daha gösterdi.


""

 

Gecede, eğitim faaliyetleri hakkında ayrıntılı bir sunum gerçekleştiren Eğitim Komisyonu Başkanı Abdurrahman Yıldız, “Bize güvenenlerin güvenini boşa çıkarmayacağız. Eğitim için; değil elimizi tüm varlığımızı taşın altına koyup her türlü görev ve sorumluluğu almaya ve de başarmaya hazırız” dedi.

 

 

Dernek iletişim tel: 0 532 547 56 42 – 0 555 323 81 36

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3