Akif'in Şiirlerini Şehitlerimiz için yorumladı

Akif'in Şiirlerini Şehitlerimiz için yorumladı

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Akif'in Şiirlerini Şehitlerimiz için yorumladı

İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 91. ve Çanakkale Zaferi'nin 97. yıl dönümü münasebetiyle Erkan Mutlu tarafından hazırlanan "Mehmet Akif Ersoy Sesleniyor!" Albümü Beykoz'da düzenlenen galayla müzikseverlerle buluştu.

 Beykoz Belediyesi'nin katkıları, Erkan Mutlu'nun beste ve yorumuyla hazırlanan albüm için düzenlenen gala ve konser programında Akif ve aziz şehitlerimiz bir kez daha minnet ve şükranla yad edildi.  

Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi'nde düzenlenen albüm tanıtım programına Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Ak Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer, Prof. Dr. Ümit Meriç, başkan yardımcıları, sanatçılar ve vatandaşlar katıldı.

""

Mehmet Akif Ersoy'un yaşamı, olaylara yaklaşımı, şahsiyeti, düşünce ve duygu dünyasından kesitlerin aktarıldığı konserde Erkan Mutlu albümde yer alan eserlerin tamamını seslendirdi.    

Akif'in Çanakkale Şehitlerine, Bülbül, Hasbihal, Yeis Yok, Gönülle Başbaşa, Pek Hazin Bir Mevlid Gecesi, Resmim İçin, İlahi Emrinin, Leyla adlı şiirlerinin yer aldığı konser ilçe sakinleri tarafından beğeniyle izlendi.  

Mehmet Akif Ersoy'un,  eserleri kadar şahsiyeti, haksızlıklar karşısındaki tavrı, ahlakı, ilmi ve irfanıyla bu millete mal olmuş mümtaz bir şahsiyet olduğunu ifade eden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, hazırladıkları çalışmayla Akif'i genç nesillere tanıtmayı ve eserlerini geleceğe aktarmayı hedeflediklerini, kültür mirasımızı korumaya ve tanıtmaya yönelik etkinliklerin devam edeceğini söyledi.

Cihat Zafer'in, Akif'in yaşamını seslendirdiği bir bölümün de bulunduğu "Mehmet Akif Ersoy Sesleniyor!" Albümü etkinliği izleyen tüm ilçe sakinlerine hediye edildi.

""

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72