Akif, Tuzla'da anıldı

Tuzla Belediyesi, vefatının 74. yıldönümünde İstiklal Marşımızın yazarı şair Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenledi.

Akif, Tuzla'da anıldı

Tuzla Belediyesi, vefatının 74. yıldönümünde İstiklal Marşımızın yazarı şair Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenledi.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Akif, Tuzla'da anıldı

Akif, Tuzla'da anıldı

Tuzla Belediyesi, vefatının 74. yıldönümünde İstiklal Marşımızın yazarı şair Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenledi. Yazar Yavuz Bahadıroğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı programda, tiyatrocu Ahmet Yenilmez'in tek kişilik Safahat adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.
   
İdris Güllüce Kültür Merkezi'ndeki programa konuşmacı olarak katılan yazar Yavuz Bahadıroğlu, şairin hayatı, eserleri ve mücadesini slayt eşliğinde anlattı. Bahadıroğlu, Tacettin Dergahında İstiklal Marşını yazarken nasıl bir psikoloji içerisinde olduğunu örneklerle anlattı. Mehmet Akif Ersoy'un vatanın kurtarılması için birlik ve bütünlük çağrısı yaptığını kaydeden Yavuz Bahadıroğlu:

“Mondros Mütarekesi'nden sonra vatanın işgal tehlikesi ile karşı karşıya kalması üzerine Mehmet Akif, özellikle Anadolu'ya geçtikten sonra çeşitli vilayetlerde büyük bir coşku ile milletimize seslenmiş, vatanın kurtarılması için birlik ve bütünlük çağrısı yapmış, arta kalan zamanlarında da baş yazarı olduğu Sebilürreşad gazetesinde şiir ve makaleleri ile Millî Mücadele'ye katkıda bulunmuştur” dedi

Programın ikinci kısmında sahne alan Ahmet Yenilmez, tek kişilik oyunu Safahat ile izleyenlere seyir dolu dakikalar yaşattı. Şairin hayatından kesitlerle izleyiciye sunulduğu tek kişilik oyunda, şairin edebi kimliği, örnek kişiliği, ahlaki değerlere bağlılığı vurgulanırken, Ersoy'un sıkıntı ve yokluklar içinde geçen ömrünün anlatıldığı tiyatro oyununu, programa katılan izleyiciler büyük bir beğeniyle izledi.

RESİMALTI: MEB tarafından düzenlenen, “Mehmet Akif Ersoy'u en iyi anlatmak” yarışmasında birinci olan Tuzla Behiye Dr. Nevhiz Işıl Anadolu Lisesi öğrencilerine hediyeler dağıtıldı.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72