Ahmet Berat Çonkar, Sancaktepe'de

Ahmet Berat Çonkar, Sancaktepe'de

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Ahmet Berat Çonkar, Sancaktepe'de

Sancaktepe Belediyesi Gençlik Merkezi Siyaset Kulübü,  AK Parti İstanbul Milletvekili ve Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Ahmet Berat Çonkar'ı gençlerle bir araya getirdi. Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Tarık Yusuf Uçar'ın açılış konuşmasını yaptığı söyleşi geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti.

Gençlere, dış politikaya dair önemli konularda bilgiler veren Çonkar, gençlerin bu konudaki sorularına da cevaplandırdı. Konuşmasında, II. Dünya Savaşı sonrasından başlayarak Türkiye ve dünyadaki kritik konulara değinen Conkar, ülkemizi doğrudan etkileyen hadiseler konusunda açıklamalar yaptı. Çonkar, Türkiye'nin 2000'ler başında kendi çapında komşularıyla entegrasyonu olmayan, bölgesiyle alakalı konularda aktif görünmeyen bir yapıdayken 2007-2008 sonrasında komşularına yönelik açılım politikası olan sıfır sorun politikası ortaya konulduğunu belirtti.

Dış politika vizyonumuzun Balkanlar coğrafyası, Kafkasya, Orta Doğu Ülkeleri Sahra Afrikası'na kadar 45 -50 ülkeyi kapsadığını belirten Çonkar, ikili ilişkilerimizi geliştirmemizin önemini vurgulayarak bu yolda etkileşimin kuvvetlenmesi, turizm ilişkilerimizin gelişmesi için Vize serbestisine gidildiğini, serbest ticaret anlaşmalarının yapıldığını bunu da ortak kabine toplantılarıyla başarma çabası içerisinde olunduğunu söyledi.

Milletvekili Çonkar, çevremizdeki ülkelerin çatışmalarla, gerginliklerle devamlı istikrarsız bir yapı içerisinde olduğunu Türkiye'nin bu süreçlerde refahı, düzenli bir yapıyı oluşturmaya çalıştığını söyledi. Çonkar, ‘Bölgemizde yapılan anlaşmaların dış ülkelerle kurduğumuz kuvvetli bağı gösterdiğini' ifade etti. Suriye rejiminin, başta Türkiye olmak üzere birçok ülkenin engelleme çalışmalarına rağmen, kendi halkı üzerine acımasıza, çocuk kadın ayrımı yapmaksızın gittiğini söyleyerek Suriye'de çok sıkıntılı bir sürece girildiğini belirtti.

Gençlere ülkemizde ve dünyadaki gelişmeleri daha fazla takip etmeleri gerektiği tavsiyesinde bulunan Çonkar, dış politikada halkın değerlerini düşünen doğrultuda bir politika benimsedikleri vurgusunu yaptı. Çonkar, yeni bir değerler sistemi oturtmaya çalıştıklarını bunları politikaya çevirdikleri ifade ederek, özelikle Somali örneğini vererek duyarsız kalınmadığını ve dünyanın hiçbir yerinde toplanmayan rakamlarda yardımın toplandığını belirtti.

Konuşmasında Tika kurumundan da bahseden Milletvekili Çonkar, yapmış olduğu koordinasyonlarda çok ciddi atılımlar gerçekleştirdiğini belirterek, Tika'nın Sahra Altı Afrika'da 1 senede 500 projeyi harekete geçirdiğini söyledi. Çonkar, Şuan öncelik sırasına göre tüm ülkelerde Türk Kültür Merkezleri olan Yunus Emre Kültür Merkezleri'nin faaliyete geçtiğini ve sosyal aktivitelerle yeni bir boyut kazandığını ifade etti.

Çonkar, ülkedeki en önemli ihtiyacın insan kapasitemizin geliştirilmesi olduğuna vurgu yaparak, “Geleceğimizin köşe taşları olan gençlerimizin hedeflerinin büyük olması gerekir” dedi.

Konuşma sonrası, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Tarık Yusuf Uçar, Genç Gelecek Fotoğrafçılık Kulübü öğrencilerinin çekmiş olduğu ‘Bahardan Bir Kare' isimli fotoğraf tablosunu ve ‘Sancaktepe Tarihi' kitabını hediye etti.

İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar'la topluca hatıra fotoğrafı çekilen gençler, söyleşiden duydukları memnuniyetlerini dile getirerek, Sancaktepe Belediyesi ve Gençlik Merkezi' ne kendilerini böyle önemli isimle bir araya getirip, sohbet edebilme fırsatı yaşattığı için teşekkür etti.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72