AB Şehir Eşleştirme Programı'nda kazanan ilçeler belli oldu

AB Şehir Eşleştirme Programı'nda kazanan ilçeler belli oldu

26 Şubat 2013 Salı 11:17
AB Şehir Eşleştirme Programı'nda kazanan ilçeler belli oldu
Avrupa Birliği Bakanlığı, ‘İstanbul AB'ye hazırlanıyor' projesi kapsamında Şehir Eşleştirme Programı'ndan destek almaya hak kazanan ilçelerin belli olduğunu bildirdi. Sıralama sonucunda Anadolu Yakası'ndan kazanan ilçeler Maltepe, Sultanbeyli, Şile ve Ümraniye belediyeleri oldu.


Avrupa Birliği Bakanlığından yapılan açıklamada, projenin Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklendiği belirtilerek İstanbul Valiliği'nin koordinatörlüğünde ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde yürütüldüğünü ifade edildi. Türkiye Belediyeler Birliği'nin desteğiyle uygulanan programın başvuru çağrısının 7 Kasım 2012 tarihinde kamuoyuna duyurulduğu hatırlatılarak, başvuru sürecinin 14 Aralık 2012 tarihinde sona erdiği kaydedildi.
İstanbul'daki 39 kaymakamlık ve ilçe belediyesine açık olan başvuru çağrısına toplam 34 başvuru gerçekleştiği belirtilen açıklamada, AB Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından yapılan idari ve teknik değerlendirme sonucunda, puan sıralamasına göre en yüksek puanı alan 10 ilçenin program kapsamında destek almaya hak kazandığı belirtildi. Sıralama sonucunda Anadolu Yakası'ndan kazanan ilçelerin Maltepe, Sultanbeyli, Şile ve Ümraniye olurken Avrupa Yakası'ndan Bağcılar, Beylikdüzü, Beyoğlu, Gaziosmanpaşa, Güngören, Sarıyer belediyeleri oldu.

ŞEHİR EŞLEŞTİRME PROGRAMI
Şehir Eşleştirme Programı'nın İstanbul ilçelerinin AB üyesi ülkelerdeki kentler ile AB müktesebatının yereldeki uygulamalarına yönelik bilgi ve deneyim alışverişi yapabilmelerini ve ortak projeler sunabilmelerini sağlamayı amaçlandığı belirtilen açıklamada, başvurular sonucunda seçilen 10 İstanbul ilçesi ile yine AB ülkelerinden başvurular sonucunda seçilecek yerel yönetimlerin, İstanbul'da düzenlenecek bir çalıştayda eşleştirilerek ortak temalar üzerinde birlikte çalışacakları kaydedildi.
İstanbul ilçelerinin; uluslararası düzeyde işbirliği kurma kapasitelerini geliştirmelerini, yerel yönetim uygulamaları konusunda yabancı ortaklarla bilgi ve deneyimlerini paylaşmalarını amaçlayan proje kapsamında, uluslararası işbirliği ağlarına dahil olmaları ve AB'deki muadilleri ile birlikte ortak projeler hazırlayabilmeleri için imkanı sağlanacağı ifade edildi.
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış konuyla ilgili olarak, İstanbul'un mesajlarının Avrupa'da daha çok seslendirilmesine ihtiyaç olduğunu belirterek, “Bu program sayesinde Türk halkı ile Avrupa halkları arasında yepyeni kardeşlik köprülerinin kurulacağını öngörüyoruz. Şuna samimiyetle inanıyorum ki İstanbul nasıl Asya ile Avrupa'yı birbirine kavuşturuyorsa, Türkiye ile Avrupa Birliği'ni de birbirine kavuşturan bir şehir olacaktır. Şehir Eşleştirme Programı kapsamında gerçekleşecek projelerin bu kavuşmayı hızlandırmak için vesile olmasını temenni ediyor, bu konuda önemli görevler üstlenmiş olan kazanan ilçelerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3