AB Bakanı Egemen Bağış Beykozlularla buluştu

Avrupa Birliği'nden Sorumlu Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış,...

AB Bakanı Egemen Bağış Beykozlularla buluştu

Avrupa Birliği'nden Sorumlu Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış,...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
AB Bakanı Egemen Bağış Beykozlularla buluştu

Avrupa Birliği'nden Sorumlu Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Ak Parti İlçe Başkanı Adem Sefer, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve muhtarların hazır bulunduğu toplantıya katıldı.

AB'nden sorumlu Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, Beykozlular'la bir araya geldi. Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile Ak Parti İlçe Başkanı Adem Sefer'in evsahipliğinde yapılan toplantıya belediye başkan yardımcıları, Ak Parti yönetimi ile çok sayıda meclis üyesi, muhtar ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları katıldı.

İBB Beykoz Korusu Tesisleri'nde yapılan toplantıda  ilçenin temel sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü. Devlet Bakanı Bağış da, hem hükümetin son 10  yıldaki çalışmaları hakkında hem de Beykoz'un sorunları hakkında konuşma yaparak, “Beni rahatlıkla Beykoz'un milletvekili olarak görebilirsiniz. İlçenin sıkıntılarını yakından biliyoruz ve bunları Başbakanımız'a da ileteceğim” dedi.

Toplantının açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Beykoz'un en önemli sıkıntılarının başında gelen mülkiyet ve doğal sit sorununun çözümünde bu dönem hızlı ilerleme oldu. Ayrıca yakında Ankara'ya gidip Çevre ve Şehircilik Bakanımızla tekrar görüşeceğiz” diyerek bölgeden ilgisini hiçbir zaman esirgemeyen Bakan Bağış'a teşekkür etti.

Çelikbilekten sonra söz alan Ak Parti İlçe Başkanı Adem Sefer: “Sayın Başbakanımızın ve bakanımızın bölgemizden milletvekili olması Beykozlular için bizler için büyük bir şans. Bölge milletvekillerimiz bu konuya oldukça duyarlı. Mülkiyet sorunu çözme noktasına gelmiştir” şeklinde  konuştu.

Devlet Bakanı Egemen Bağış, kendisini Beykoz'un milletvekili olarak gördüğünü belirterek, “Beykoz'a seçim öncesi de sık sık geldim. Seçimden sonra da her fırsatta gelmeye çalışacağım, sizlerle bir arada olmaya gayret göstereceğim. Seçimde şunu sorarlardı. “Efendim seçimden sonra da gelecek misiniz?” Evet. Sayın Başbakanımızın halkla kurmuş olduğu en üst devlet-millet kaynaşmasını bizler de sürdürüyoruz. Buraya sizi dinlemeye geldim. Sorunlarınızı Kızılcahamam'daki toplantıda bizzat Başbakan'a ileteceğim” dedi.

Beykoz'da yaşayan Sanatçı Sezen Aksu'nun, bir görüşmelerinde, “Eski İstanbul'da olduğu gibi Beykoz'un tüm evlerinin balkonlarını çiçeklendirelim” Teklifinde bulunduğunu söyleyen Bağış, “Bu fikrini şimdi Sayın Başkanımız Yücel Bey'e iletiyorum. Bu fikirle Beykoz Türkiye'ye örnek bir uygulama başlatmış olur. Belediye Başkanımızın çalışmalarını destekliyorum. Gelsinler tüm zorluklara rağmen belediyecilik nasıl oluyormuş Beykoz'a baksınlar” dedi.

Toplantıda daha sonra tek tek söz alan muhtar, meclis üyesi ve STK  başkanları da Egemen Bağış'a ilgisinden dolayı teşekkür ederek, ilçenin temel sorunlarının en kısa zamanda çözülmesi gerektiğini belirttiler. Programın sonunda Beykoz Belediyesi hazırlamış olduğu, Beykoz'un sorunları ve çözüm önerilerinin yer aldığı dosya Devlet Bakanı Bağış'a takdim edildi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72