‘Pendik Uluslararası Geleneksel El Sanatları Buluşması' başlıyor

Yurt içi ve yurt dışından onlarca el sanatı ustasını bir araya getirecek

‘Pendik Uluslararası Geleneksel El Sanatları Buluşması' başlıyor

Yurt içi ve yurt dışından onlarca el sanatı ustasını bir araya getirecek

26 Şubat 2013 Salı 11:16
‘Pendik Uluslararası Geleneksel El Sanatları Buluşması' başlıyor

Yurt içi ve yurt dışından onlarca el sanatı ustasını bir araya getirecek ‘Pendik, Uluslararası Geleneksel El Sanatları Buluşması', bu yıl bir ilk olarak MarinTürk'te düzenleniyor. ‘Boat Show' fuarı ile aynı tarihlere denk gelen etkinlik, el sanatı ve lüks tekne meraklılarını marinada buluşturacak.

19-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Pendik Uluslararası Geleneksel Sanatlar Buluşması', yerli ve yabancı onlarca el sanatçısını Pendik MarinTürk'te buluşturuyor. Her yıl değişik sanatçılarla sanatseverlerin karşısına çıkan uluslararası etkinlik, bu yıl da farklı sanatçıların eserlerini tanıtacağı bir 10 gün yaşatacak. Antep'ten Edirne'ye, Trabzon'dan Kahramanmaraş'a kadar Türkiye'nin dört bir yanından gelen 25 yerli sanatçı, telkari, oltu taşı, yazma, ahşap oymacılığı gibi el sanatı ürünlerini, marina çarşıda özel olarak tasarlanan stantlarda sergileyecek. Yurtdışından ise, Lübnan'dan Ahnet Skaf – Ahşap oyma, Bedir Hassun – Lübnan sabunu, Rusya'dan Shakova Natalia ve Shakkov Viacheslav – Matruşka bebek, Karadağ'dan Vaid Turuskovic – Geleneksel işleme kıyafetleri, Hollanda'dan Reinder Renders – Klompen (tahta ayakkabı) gibi el sanatı eserlerini Türk sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Boat Show'la aynı anda yapılacak

Bu yıl 13.'sü düzenlenecek olan ‘Pendik Uluslararası Geleneksel El Sanatları Buluşması', bir ilk olarak ‘Boat Show' ile birlikte aynı gün açılacak. 19-29 Ekim tarihleri arasında MarinTürk'te gerçekleşecek etkinlikler, el sanatı ve lüks tekne meraklılarını buluşturacak. Katılımcılar bir yandan lüks tekneleri görme imkânı bulurken diğer yandan eşsiz el sanatları ürünü stantlarını gezmenin keyfini yaşayacak. Bu yıl buluşmaya daha fazla ziyaretçi beklendiği ifade edildi.

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3