‘İslam Medeniyeti'nde Bağdat” sempozyumu

Ümraniye Belediyesi, IRCICA ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin düzenlediği “İslam Medeniyeti'nde Bağdat” sempozyumunun açılışında konuşan Başkan Hasan Can; “Bağdat'ta yaşanan dram yürek burkuyor” dedi.

‘İslam Medeniyeti'nde Bağdat” sempozyumu

Ümraniye Belediyesi, IRCICA ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin düzenlediği “İslam Medeniyeti'nde Bağdat” sempozyumunun açılışında konuşan Başkan Hasan Can; “Bağdat'ta yaşanan dram yürek burkuyor” dedi.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
‘İslam Medeniyeti'nde Bağdat” sempozyumu
‘İslam Medeniyeti'nde
Bağdat” sempozyumu
Ümraniye Belediyesi, IRCICA ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin  düzenlediği “İslam Medeniyeti'nde Bağdat” sempozyumunun açılışında konuşan Başkan Hasan Can; “Bağdat'ta yaşanan dram yürek burkuyor” dedi.
Ümraniye Belediyesi, IRCICA ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin ortaklaşa düzenlediği ‘İslam Medeniyeti'nde Bağdat' sempozyumu düzenlenen görkemli bir açılış töreniyle başladı. Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın yanı sıra; İKÖ Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Ümraniye Kaymakamı Mehmet Ali Yıldırım, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necla Pur, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raşit Küçük, Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda akademisyen, bazı ilçe ve belde  belediye başkanları, birim müdürleri ve kalabalık bir dinleyici grubu katıldı.
Can: ‘Yaşanan acıların son
bulması için bir adım olsun'
n Sempozyumun açılış töreninde bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “böyle anlamlı bir sempozyumda konuşmak çok heyecan verici” dedi. Başkan Can, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bağdat, dilimize çeşitli atasözleri ve deyimlerle yerleşmiş bir şehir. Aynı zamanda kuruluşu çok eskilere dayanan derin ve köklü bir geçmişe sahip. Her ne kadar Bağdat'ın tarihi sosyal, kültürel, dini, sanatsal ve siyasi açıdan son derece yoğun ve parlak olsa da bugünü, yürekleri burkan, acı veren bir durumda. Bağdat, benim için hep bir masal şehri gibiydi. Klasik belediyecilik hizmetlerinden öte, kültürel ve sosyal sorumluluklarımızın da bir gereği olarak bu anlamlı çalışmada ortak hareket etme kararı verdik. Bu sempozyumun Bağdat ve Bağdat'ın bugünkü durumunun konuşulup anlaşılması ve hayırlı sonuçlar ortaya çıkarmasını ümit ediyorum. Emeği geçen herkese ve bu gün bizimle birlikte olan İKÖ Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'na ayrıca teşekkür ediyorum.”
 n Daha sonra söz alan Devlet Arşivleri Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Budak, konuşma yaparak arşivlerinde yer alan bazı önemli dokümanları sempozyum fuayesinde sergilediklerini söyledi. IRCICA Direktörü Dr. Halit Eren ise yaptığı konuşmada sempozyumun önemine değindi. IRCICA'nın faaliyetlerinden söz eden Eren, sempozyuma katkılarından dolayı Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'a teşekkür etti.  Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necla Pur ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raşit Küçük de birer konuşma yaparak sempozyumun Bağdat ve Irak'ta yaşanan gelişmelere ışık tutacağının altını çizdiler.  
n Törende bir konuşma yapan İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, “böyle önemli ve anlamlı bir sempozyumda yer almaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi. İKÖ'nün Irak'ta sürdürdüğü çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgiler veren İhsanoğlu, şunları söyledi: “İKÖ olarak özellikle Ortadoğu ve İslam dünyasındaki siyasi ve sosyal gelişmelerle yakından ilgileniyoruz. Irak sorunu ve bu sorunun çözüm sürecinde etkin rol üstleniyoruz. Burada yaşanan şiddet ve terörün durması ve barış ortamının sağlanması için büyük katkılarda bulunuyoruz. Bağdat'a elçilik açtık. Bu coğrafyada yaşanan şiddeti lanetleyerek İslam dininin terörü lanetlediğini her platformda gündeme getirdik.”
n Konuşmaların ardından IRCICA'nın 5. sini verdiği ‘Araştırmada Mükemmeliyet Ödül Töreni'ne geçildi. Sempozyum 3 gün sürecek. Devlet Arşivleri Müdürlüğü tarafından fuayede sergilenen tarihi belgeler sempozyum boyunca görülebilecek.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72