‘En çok iş yapan belediye başkanıyım'

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, göreve gelişinin 3. yılını basın..

‘En çok iş yapan belediye başkanıyım'

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, göreve gelişinin 3. yılını basın..

26 Şubat 2013 Salı 11:17
‘En çok iş yapan belediye başkanıyım'

Ataşehir'in 3. Yaşında konuşan Başkan İlgezdi:

‘En çok iş yapan belediye başkanıyım'


Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, göreve gelişinin 3. yılını basın mensuplarıyla değerlendirdi. Tüm zorluklara rağmen en çok iş yapan belediye başkanı olduğunu söyleyen İlgezdi, “Her şeyi halk için ve halkla beraber yapmaya devam edeceğim” dedi.

29 Mart 2009 Yerel Seçimleri sonrası kurulan Ataşehir Belediyesi 3. yaş gününü kutluyor. Belediye tarafından bu 3 yılda ilçeye yapılan hizmetler Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarına anlatıldı. Çok sayıda yerel ve ulusal basın mensubunun katıldığı toplantıda Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi çarpıcı açıklamalarda bulundu. Göreve gelirken personel, kadro ve idari binadan yoksun olduklarını söyleyen İlgezdi, bugün ise imrenilecek noktaya geldiklerine vurgu yaptı.


""

“Sıfırdan başladım”

Slayt gösterisinin ardından konuşmasına başlayan İlgezdi; “29 Mart 2009 yerel seçimlerinden sonra dört cümlelik bir mazbatayla; binası, aracı, personeli olmayan Ataşehir Belediyesi'nde başkan olarak göreve başladım.  3 yıl gibi kısa bir sürede; ana Belediye binasını, hizmet binalarını ve meclis binasını oluşturup birimlerimizi kurduk. Personel yapılanmasını ve araç filomuzu oluşturduk. Ancak çağdaş bir yerel yönetim olarak, kendimizi sadece temel görevlerle sınırlandırmadık. Halk sağlığına, çevre bilincine, okul ve eğitime, engelli ve yardıma muhtaç vatandaşlarımızın sorunlarına büyük önem ve öncelik verdik” dedi.


""

“Sorunları bir bir çözdük”

Ataşehirlilerin en büyük sorunu olan tapu sorununu kısa sürede çözdüklerini söyleyen İlgezdi, “Yıllardır kendi evlerinde misafir gibi oturan 3 bin 500 vatandaşımıza tapularını teslim ettik. Hizmet verdiğimiz 3 yıl içinde; ilçemizde vatandaşlarımıza eğitim ve sağlık konularında yardımcı olabilecek, kültür, sosyal, sanat ve spor konularında da destek sağlayabilecek kamu yapıları oluşturmak için belediyemizin tüm olanaklarını kullandık” dedi.

Kültür ve sanata büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan İlgezdi;  ‘Ataşehir Kardeş Kültürler Festivali', ‘Ataşehir Tiyatro Festivali', ‘Çocuk Tiyatroları Festivali', ‘Yaz Şenlikleri', ‘Ustalar Ataşehir'e Ses Veriyor' gibi kültürel aktivitelerle Ataşehir'e ayrı bir renk sunduklarını ifade etti. İlgezdi, “Ataşehirlilerin kültür ve sanatsal etkinliklerden daha rahat yararlanması için ilçemize kültür merkezleri kazandırma projelerimiz de tüm hızıyla devam ediyor” dedi.


""

Yıllardır imar sorunu ile yaşayan Ataşehirlilerin bu sorunu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 1/5000'lik planları onaylanması ile çözeceğini söyleyen İlgezdi bu konuyla ilgili olarak; “Ne yazık ki 29 Mart 2009 seçimlerinden sonra kurulan tüm ilçe belediyelerinin imar planlarını onaylayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ataşehir'in imar planlarını onaylamıyor. Bu sorunun çözülmesi Ataşehir'in bugünkü değerini artıracağı gibi vatandaşın sırtından rant elde etmek isteyenlere de engel olacaktır. Vatandaşın malı değerlenecek ve kimse yerinden, yurdundan olmadan güvenli sağlıklı konutlarda yaşamını sürdürecektir” dedi.  

Başkan İlgezdi konuşmasını; “3 yıl önce yola çıkarken her şeyi halk için halkla beraber yapacağımı özellikle vurgulamıştım. Bugün verdiğim bu sözü yerine getirmenin huzuru içindeyim” diyerek tamamladı... Gürhan Demirtaş


""

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72