‘Birlikte Yaşam Kültürü' Sancaktepe'yi buluşturdu

‘Birlikte Yaşama Kültürü' konulu toplantıda tam anlamıyla birlikte yaşam ve beraberlik dersi verildi.

‘Birlikte Yaşam Kültürü' Sancaktepe'yi buluşturdu

‘Birlikte Yaşama Kültürü' konulu toplantıda tam anlamıyla birlikte yaşam ve beraberlik dersi verildi.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
 ‘Birlikte Yaşam Kültürü'  Sancaktepe'yi buluşturdu

Sancaktepe'deki dernek yöneticileri, mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve siyasi parti ilçe başkanları belediyenin düzenlediği etkinlikte bir araya gelerek kardeşlik ve dostluk konusundaki birlikteliklerini gösterdi.

 Ülkemizin değişik bölgelerinden, farklı kültür, sosyal yaşam ve siyasi görüşlere sahip bireylerin bir araya gelerek oluşturduğu mozaiğe Sancaktepe'den yapıcı bir katkı geldi. Belediye tarafından gerçekleştirilen ‘Birlikte Yaşama Kültürü' konulu toplantıda tam anlamıyla birlikte yaşam ve beraberlik dersi verildi. Beraberlik örneği niteliğindeki toplantı Samandıra Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Sancaktepe'de faaliyet gösteren 85 sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti teşkilat başkanları (Ak Parti, CHP, MHP, Saadet Partisi) bu toplantıda sergilenen birlik ve dayanışma örneğindeki gibi faaliyetler gösterilmesi gerektiği vurguladı. ‘Birlikte Yaşama Kültürü' gibi etkinliklerinin sadece şehir için değil ülke birlik ve beraberliği için çok büyük katkılar sağlayacağı ortak fikir olarak paylaşıldı.


""

Belediye Başkanı İsmail Erdem, “İnsanlar arasındaki diyalog, hoşgörü ve tolerans eksikliği, farklılıklara karşı tahammülsüzlük ve farklılıklarla barış içinde bir arada yaşama konusunda yaşanan sorunlar giderilmelidir. Bu sorunlar yalnızca bir yöreyi, bölgeyi ya da halkı değil küresel anlamda bütün insanları şu ya da bu şekilde ilgilendirmektedir” dedi.

Başkan Erdem, dünya genelinde Anadolu'nun eşsiz bir yeri ve işlevi olduğunu Anadolu'nun geçmişten günümüze binlerce yıllık tarihinde insanlığın farklı tecrübelerini, geleneklerini, değer ve anlayışlarını bağrında barındıran ve bunları nesilden nesle aktaran, adeta insanlığın kültür tarihiyle özdeş bir tarihî mirasa sahip olan bir bölgeyi ifade ettiğini sözlerine ekledi.

Türkiye'nin anlayış ve barış içinde yaşama kültürü konusunda prototipi sayılabilecek Sancaktepe'de STK'ların desteği ile çalışmalarını sürdüren Sancaktepe Belediyesi, üzerine düşeni yaparak gerçekleştirdiği toplantıyla Türkiye'ye ihtiyacı olan fikir ve anlayış dersini verdi. 300 civarındaki katılımcının birbirinden çok farklı görüş ve kültürlerden olması toplantının başarısını daha yapıldığı sırada kanıtlar nitelikteydi.

Başkan İsmail Erdem, “İnsanlar arasındaki diyalog, hoşgörü ve tolerans eksikliği, farklılıklara karşı tahammülsüzlük ve farklılıklarla barış içinde bir arada yaşama konusunda yaşanan sorunlar giderilmelidir”

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3