20 bin kitaplık Beykoz Kütüphanesi hizmette

Beykoz, Kütüphaneler Haftası'nda (26 Mart-1 Nisan) öğrenci ve gençlerin...

20 bin kitaplık Beykoz Kütüphanesi hizmette

Beykoz, Kütüphaneler Haftası'nda (26 Mart-1 Nisan) öğrenci ve gençlerin...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
20 bin kitaplık Beykoz Kütüphanesi hizmette

Beykoz, Kütüphaneler Haftası'nda (26 Mart-1 Nisan) öğrenci ve gençlerin yanı sıra tüm ilçe sakinlerinin istifade edebileceği, 20 bin kitaplık kütüphaneye kavuştu.

Beykoz Belediyesi tarafından Anadolu Yakası'nın önemli kütüphanelerinden olması amacıyla kurulan Muhammed Osman Akfırat Kütüphanesi okurlara hizmet vermeye başladı. Toplumda kitap sevgisi ve okur sayısının artması amacıyla kurulan kütüphaneyle ilçe sakinlerinin kitap ihtiyacını karşılanması, öğrenci ve gençlerin kitaba ulaşımının kolaylaşması ile ödev ve araştırmalar için nitelikli ve çeşitli kaynak sağlanması amaçlanıyor.     

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde yer alan kütüphaneye ilk üyelikler yapıldı. Hafta içi ve Cumartesi günleri 08:30-17:30 saatleri arasında hizmet verecek olan kütüphanede çocuklara yönelik etkinlikler de düzenlenecek. İlçe sakinlerine kitapların zengin dünyasını aralayan kütüphanede kitap seçimi çağdaş yazarlardan, klasiklere, araştırma-inceleme kitaplarından akademik eserlere, dini, felsefi ve hukuk kitaplarından öykü-denme-romana kadar geniş bir yelpaze gözetilerek yapıldı.

 

Ansiklopedi ve sözlük gibi kaynak eserlerin yer aldığı kütüphanede 6 bin de çocuk kitabı bulunuyor.  Mimarisi bedensel engelli vatandaşların ulaşımına uygun olarak tasarlanan binada görme engelli vatandaşlar için 5 bin kitaplık bağımsız bir kitaplığın da kurulması planlanıyor. 

Kütüphaneler Haftası'nda hizmete açtıkları kütüphaneyle ilçe sakinlerine anlamlı ve güzel bir armağan sunduklarını söyleyen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, toplumların gelişmişlik düzeylerinin kitap okuma oranıyla doğru orantılı olarak arttığını, hizmete açılan mekânda kitap sevgisi ve okuma alışkanlığı yaygınlaştırmaya yönelik etkinlikler de düzenleyeceklerini belirtti.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72