2-B'LER MART'TA SATIŞA ÇIKIYOR!

Herkesin dört gözle beklediği fakat her defasında engele takılan 2/B nihayet tamamlandı.

2-B'LER MART'TA SATIŞA ÇIKIYOR!

Herkesin dört gözle beklediği fakat her defasında engele takılan 2/B nihayet tamamlandı.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
2-B'LER MART'TA SATIŞA ÇIKIYOR!

Hükümet'in Haziran seçimi öncesinde Mart ayı itibarı ile 2/B'lerin satışına başlayacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Başta İstanbul ve bölgemizde Beykoz, Çekmeköy ve Çavuşbaşı gibi yerlerde halkı yakından ilgilendiren konu nihayet sonuçlanıyor. Orman vasfını kaybetmiş 2/B arazilerinin satışına ilişkin yasa taslağı tamamlandı. Orman vasfını kaybetmiş hazine arazileri, rayiç bedel üzerinden 10 bin lira peşinatla ve 5 yıla kadar vade ile satılacak. Değer tespitinde, gayrimenkulün konumu belirleyici olacak.

HEDEF:20 MİLYARDOLAR

İstanbul'un yüzde 3.4'ünü oluşturan bu arazilerin satışından yaklaşık 20 milyar lira gelir hedefleniyor. Maliye, Çevre ve Orman ile Bayındırlık ve İskan Bakanlıkları tarafından ortaklaşa hazırlanan taslak, Şubat'ta meclis gündemine geliyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü hak sahiplerini belirlerken, Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nce oluşturulan özel ekip de işgal edilen arazilere yönelik bedel takdirine başladı.

En geç Mart başında yasanın çıkarılması hedefleniyor.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3